Verdriet verwerken met bloemwerk

Een passend rouwstuk voor het verlies van een dierbare

Een laatste tastbare, natuurlijke groet, die vele gevoelens vertolkt. Het kan een losse bloem, een simpel boeket zijn of een rijk gevarieerd bloemstuk in vele kleuren. Of een grafwerk met misschien alleen maar witte bloemen.

Als ervaren uitvaartbloemist bundelen wij het persoonlijke verhaal met creativiteit en vakmanschap. Naast het rouwbloemwerk kunnen wij ook de totaalaankleding verzorgen rondom te uitvaart. Wij zorgen ervoor dat het rouwbloemwerk aansluit bij de wensen van u of uw overleden dierbare.

Wij staan u graag persoonlijk te woord en maken het mooi.

Bloemsierkunst Groeneveld rouwarrangement rouwkamer uitvaartcentrum

Een afspraak maken?

Bel gerust, of kom langs in onze gezellige winkel. Wij helpen u met passie.

Een passende invulling van uw gevoelens

Grafwerk

Bloemen geven bij overlijden een passende invulling van uw gevoelens. Het verdriet bij een afscheid is vaak groot. Om dit verdriet te verzachten draagt een passend rouwarrangement of rouwstuk bij aan de verwerking hiervan.

Bloemsierkunst Groeneveld rouwstuk hart

Luisteren naar uw wensen

U bent welkom in onze winkel om de wensen en mogelijkheden in alle rust door te spreken. Onze bloemen zijn van de hoogste kwaliteit en het rouwbloemwerk en de aankleding van de uitvaart zullen met de grootste zorg worden gemaakt. Met een lint kunnen we een persoonlijke, laatste groet toevoegen.

Tradities rond begraven

Per land of geloof verschillende rituelen

Het is aan de nabestaanden om te bepalen hoe na het overlijden aan de uitvaart invulling wordt gegeven. Zij zijn daarbij moreel gebonden aan de wensen die de overledene heeft geuit met betrekking tot de begrafenis.

Rekening dient te worden gehouden met de wet op de lijkbezorging. Zo mag de uitvaart niet eerder plaatsvinden dan 36 uur na het sterven en niet later dan 6 werkdagen.

Afscheid in besloten kring

Voorafgaand aan een uitvaart, dus een begrafenis of een crematie, vindt er vaak in besloten kring een afscheid plaats voor familieleden en vrienden, thuis of in een rouwcentrum. Vaak gebeurt dit op een avond voordat de uitvaart plaatsvindt.

Bij een uitvaart kan er een religieuze dienst plaatsvinden zoals een kerkdienst, of een niet-religieuze samenkomst in een uitvaartcentrum of – in het geval van een crematie – het crematorium, waarin de overledene herdacht wordt.

Herdenken met toespraken

De overledene wordt herdacht in een of meer toespraken. Er kan muziek kan ten gehore worden gebracht, voorgelezen worden uit de Bijbel, of worden gezongen om afscheid te nemen.

Rouwboeket op locatie voor afscheid

In rouwstoet naar begraafplaats

Bij een begrafenis wordt de doodskist door een stoet mensen, of in de voorste auto, naar de begraafplaats vervoerd. Ook tijdens deze teraardebestelling wordt vaak nog een korte toespraak gehouden, en vervolgens krijgen mensen de gelegenheid op hun eigen manier afscheid te nemen van de overledene.

Wij staan voor u klaar

Bloemsierkunst Groeneveld maakt als vakkundig bloemist, voor de in Haren en omgeving woonachtige consument en zakelijke afnemers, mogelijk om mensen te helpen hun gevoel of verhaal te vertellen voor hun geluk of verdriet in een boeket of bloemstuk.

Rouwarrangementen

Rouwbloemwerk

 • Rouwboeket
 • Rouwkrans
 • Ronde biedermeiers
 • Druppel vorm
 • Rouwhart
 • Rouwkruis

Aankleding rouwplechtigheid

 • Kistbedekking
 • Autorouwstuk
 • Zaal versiering
 • Kerk aankleding
 • Herdenkingskrans
Bloemsierkunst Groeneveld boeket

Boeketten

Bloemsierkunst

Bloemsierkunst Groeneveld trouwen bruidsboeket

Bruidswerk

Bloemsierkunst Groeneveld rouwstuk

Rouwboeket

Wij staan voor onze

vakmanschap, kwaliteit en klantgerichtheid

Herinneren

Hoe de herinnering blijft

Openingstijden

maandag 13:30 - 17:30
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 17:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten

__________________________

Kromme Elleboog 46
9751 RE Haren

050-5350722