Herinneren

Hoe de herinnering blijft

Onze oprechte deelneming. Wij als Bloemsierkunst Groeneveld zien vele verschillende tradities ter nagedachtenis aan dierbare personen. Welke vorm van herdenken kan voor jou van toepassing zijn?

Wanneer kun je stilstaan bij een overleden dierbare. Als bloemisten merken wij dat mensen herinneren heel belangrijk vinden. Op de een of andere manieren worden verhalen doorverteld, familietradities in stand gehouden of doorgegeven wat niet vergeten mag worden. Je kunt op bepaalde momenten in gedachten teruggaan om de herinneringen levend te houden.  We beschrijven hieronder onze ervaringen hoe anderen dat doen.

In families

Families grijpen vaak de gelegenheid aan op een geboorte, overlijdens of huwelijksdag om bij elkaar te komen. Herinneringen ophalen tijdens een familiebezoek en om ook op die dag het graf of strooiveld te bezoeken.

In het gezin

Een verlies van een dierbare in het gezin is ingrijpend. Zo dichtbij met iemand geleefd, maar verschillend kan gedacht worden over gebeurtenissen. Op speciale dagen kun je elkaar troosten en aanmoedigen om verder te gaan.

Als levenspartner

Je partner verliezen is zwaar. Na wellicht meerdere jaren raak je maatje kwijt. Samen leven, samen gereisd en lief en leed met elkaar gedeeld. Na de rouwverwerking krijgt het verdriet en je nieuwe leven weer vorm

Herdenken kun je op verschillende momenten

De uitvaart is geweest, het rouwproces begint. Hoe pak je het dagelijkse leven weer op? Er zullen vele momenten volgen waarop je nog aan jouw dierbare denkt. Dat kunnen spontane herinneringen zijn of herinneringen op gezette tijden.

Passief herinneringen

Herinneringen kunnen iedere dag bovenkomen. Meestal passief als je spontaan aan iets moet denken. Doordat je nog woont in het gemeenschappelijke huis of als je op plaatsen komt waar je vroegen samen bent geweest.

Actief herinneringen

Herinneringen kunnen bewust beleeft worden. Tijdens specifieke evenementen die je samen hebt beleeft of tijdens een dag waarbij de overledene erbij had kunnen zijn, zoals een verjaardag of familiebijeenkomst.
Rouwen is een emotioneel proces. Het kost tijd om terug te keren in het dagelijkse leven. Hoe lang dat duurt en met welke gevoelens dat gepaard gaat, is voor iedere persoon anders. Echter op de volgende betekenisvolle dagen kunnen nabestaanden aandacht eraan besteden.
Z

Elke dag

Z

Op geboortedag

Z

Op huwelijksdag

Z

Op overlijdensdag

Herdenken kun je op verschillende manieren

Het gemis is vaak groot. Je moeten het nog een plek geven in je nieuwe leven. Vanuit onze ervaring rijken wij hier een aantal manieren aan om je geliefde te herdenken. Bepaal voor jezelf welke vorm het beste bij jezelf,het gezin of familie past.

roos

Fotolijst met lievelingsbloem

plant

Plant van het leven

graf

Grafverzorging

boeket

Nabestaande boeket

abonnement

Bloemenabonnement

Vragen?

Bel 050-5350722, of kom langs in onze gezellige winkel of vul onderstaande contactformulier in.

Aanhef

Wij staan voor onze
vakmanschap, kwaliteit en klantgerichtheid

Wij staan voor u klaar

Bloemsierkunst Groeneveld maakt als vakkundig bloemist, voor de in Haren en omgeving woonachtige consument en zakelijke afnemers, mogelijk om mensen te helpen hun gevoel of verhaal te vertellen voor hun geluk of verdriet in een boeket of bloemstuk.

Openingstijden

maandag 13:30 - 17:30
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 17:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten

__________________________

Kromme Elleboog 46
9751 RE Haren

050-5350722