Een bruiloft vol bloemen, maakt de mooiste dag compleet

Je bruiloft is de dag waarop de sfeer moet kloppen

Je droom brengen wij in uiting tot in een bruidsboeket en in de aankleding van de trouwlocatie of het diner. Bloemwerk, de materialen, het meubilair. Alles dat nodig is om de juiste sfeer te creëren tijdens je huwelijk.

Een sfeer waarbij de keuze voor bepaalde kleuren, bloemen en andere details jullie persoonlijkheid accentueren. Een speciale dag met naast je bruidsboeket met corsages een bloemstuk op bijvoorbeeld de trouwauto, voor in de kerk, in het gemeentehuis, of in de feestzaal.

Maak een afspraak om samen uw ideeën te bespreken, zodat wij het bruidswerk kunnen maken om het trouwfeest compleet te maken.

Voor de huwelijksplechtigheid wordt het boeket rechts vastgehouden, en na de plechtigheid met de linkerhand.

Bruiloft Carlies en Gert-Jan - trouwen op Landgoed Westerlee met bloemen van Bloemsierkunst Groeneveld - Foto Lobke Vale Bruidsfotografie Groningen

© Lobke Vale – Bruidsfotografie Groningen

Een afspraak maken?

Bel gerust, of kom langs in onze gezellige winkel.
Wij helpen u met passie.

Bloemen zijn onmisbaar op je bruiloft

Volgens traditie

Het is een traditie om als bruid een boeket te dragen. Dat bruidsboeket kun je zelf als bruid samenstellen zodat het helemaal ‘jou’ wordt. Wil je het volgens de regels doen? Dan dient de bruidegom het boeketje samenstellen. Als bruid mag je het dan niet zien voor je trouwdag, net zoals de trouwjurk een verrassing voor de bruidegom moet blijven.

Bespreek wensen

Maak een afspraak voor het bespreken van je wensen. Denk daarbij aan een klassiek of modern bruidsboeket al dan niet samengesteld met seizoensbloemen. Een optie is om een persoonlijke accessoire zoals een sieraad, lint of broche in het boeket te verwerken als aandenken van een speciaal moment of dierbare in je leven.

Bloemsierkunst Groeneveld trouwen bruidsboeket

Een corsage voor de bruiloft

Volgens de etiquette

Volgens de etiquette wordt de corsage gedragen door je naaste familie. Ook de ceremoniemeester, de getuigen en bruidsmeisjes krijgen er één. De bruidsmeisjes kunnen in plaats van een corsage een klein boeketje dragen als een kleinere versie van het bruidsboeket. Naaste vrienden die dicht bij je staan kunnen ook een corsage dragen. Met een corsage kun je laten zien wie er erg betrokken zijn bij de bruiloft. De gasten weten dan meteen wie ze kunnen feliciteren.

De bruidegomscorsage is groter dan de corsage voor gasten. Bij de bruidegomscorsage is het gebruik van de bloemsoort en kleur in overeenstemming met het bruidsboeket. Hierdoor ontstaat er eenheid in het geheel.

Bloemen op de trouwauto

Trouwauto feestelijk met autobloemstuk

Er is veel mogelijk op het gebied van autodecoratie, qua vorm, kleur en bloemsoort. Naast een bloemstuk voor de motorkap, zijn meerdere mogelijkheden om de auto te decoreren.

In afstemming met bruidswerk

Wanneer u kiest voor een decoratie op de auto, dan zorgen wij er voor dat het geheel in lijn is met uw overige bruidswerk en past bij de auto waarop het bloemstuk bevestigd wordt.

Bloemsierkunst Groeneveld Bloemstuk trouwauto

Niks moet, alles mag

Niets moet, alles mag! Van de etiquette hoef je je niks aan te trekken. Je kunt gewoon doen waar jullie je het beste bij voelen. Daggasten wel een corsage en andere gasten niet? Niet iedereen vindt het prettig om onderscheid te maken bij de gasten. De corsages van gasten bestaat in de meeste gevallen uit een enkele bloem met wat groen. Ze zijn meestal in overeenstemming met de kleur en bloemen van het bruidsboeket.

Plan nu alvast je afspraak

Wie kiest het bruidsboeket?

Hoe hoort het eigenlijk? In de meeste gevallen kiest de bruid haar eigen boeket uit en dat is ook logisch, want je wil graag iets kiezen dat je mooi vindt en dat bij je trouwjurk past.

Waarom gooi je het boeket?

Het bruidsboeket vaak gezien wordt als een symbool van geluk en liefde. De bruid gooit het boeket daar dan ook niet alleen naar de ongetrouwde vrouwen, maar ook naar de getrouwde vrouwen onder de gasten. Dit symboliseert de hoop op voortdurende liefde en geluk in hun huwelijk.

Hoe lang van te voren bestellen?

Begin op tijd met de voorbereiding voor de bespreking van de bloemen voor je bruiloft. Plan daarvoor minimaal 3 tot 4 maand voor de bruiloft de eerste afspraak. Bestel vervolgens het bruidsboeket minimaal 4 weken van tevoren.

Bekijk hier ons bruidswerk

Klik op de foto om ons bruidswerk te bekijken.

Ons aanbod voor bloemen op trouwlocatie

Bruidsboeket bruid

Handboeketjes of corsages bruidsmeisjes

Strooigoed rozenblaadjes

Polscorsage

Haardecoratie

Corsage bruidegom

Corsages naaste familie

Corsages getuigen

Corsage ceremoniemeester

Corsages daggasten

Decoratieve aankleding trouwlocatie met bloemstukken

Bloemstuk op vaas bij altaar in de kerk

Trouwboog met guirlande

Bloemstuk op vaas als eye-catcher in ontvangstruimte

Prieelversiering buitenruimte trouwlocatie

Stoel-, kerkbankdecoratie met guirlande of gebonden gipskruid met wit lint

Tafeldecoratie en centerpieces, boekejtes op kleine vaasjes

Bloemstuk trouwauto

Bloemen op motorkap
met zuignap

Bloemen op voor en/of achter bumper

Bloemenloper op hoedenplank

Bloemenboog

Bloemen in trouwzaal en op feestlocatie

Bloemen ter decoractie van bruidstaart

Wij staan voor u klaar

Bloemsierkunst Groeneveld maakt als vakkundig bloemist, voor de in Haren en omgeving woonachtige consument en zakelijke afnemers, mogelijk om mensen te helpen hun gevoel of verhaal te vertellen voor hun geluk of verdriet in een boeket of bloemstuk.

Bloemsierkunst Groeneveld boeket
Boeketten
Bloemsierkunst
Bloemsierkunst Groeneveld bruidsboeket trouwen bruiloft
Bruidswerk
Bloemsierkunst Groeneveld rouwstuk
Rouwboeket
Wij staan voor onze

vakmanschap, kwaliteit en klantgerichtheid

Openingstijden

maandag 13:30 - 17:30
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 17:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten

__________________________

Kromme Elleboog 46
9751 RE Haren

050-5350722