Voor uw oog een aantrekkelijke compositie van bloemen

Een bloemstuk is een siervoorwerp dat grotendeels bestaat uit snijbloemen

Wij creëren bloemstukken met bloemen, blad, takken en mos en we maken daarbij gebruik van diverse materialen zoals metaal, steen en glas, tot een voor het oog aantrekkelijke compositie. In onze bloemsierkunst uitten we verschillende stijlen.

Een sfeer waarbij de keuze voor bepaalde kleuren, bloemen en andere details jullie persoonlijkheid accentueren. Een speciale dag met naast je bruidsboeket met corsages een bloemstuk op bijvoorbeeld de trouwauto, voor in de kerk, het gemeentehuis, of in de feestzaal.

We maken bloemwerk in de klassieke stijl, waarin we duidelijke geometrische basisvormen laten zien, zoals de biedermeier, de krans en de driehoek schikking. De bloemen worden er duidelijk decoratief en overvloedig in verwerkt.

Daarnaast maken we bloemsierkunst in de moderne stijl. Een stijl dat is afgeleid van de basis vormen maar de bloemen komen beter tot hun recht. Door meer met natuurlijke lijnen en naar de bloemvorm te kijken krijg je een modernere look.

Een afspraak maken?

Bel, of kom langs in onze gezellige winkel. Wij helpen u met passie.

Bloemschikken

Bloemwerk als aantrekkelijke compositie

In onze bloemsierkunst zijn wij creatief in het werken met organische materialen zoals bloemen, blad, takken en mos, en andere materialen zoals metaal, steen en glas. Wij maken hiervan één geheel tot een voor het oog aantrekkelijke compositie.

Voor speciale gelegeneheden

Wij maken bloemwerk speciale gelegenheden zoals een huwelijk, een begrafenis of geboorte, bedrijfsopeningen, evenementen en beurzen, exposities, jubilea en andere gelegenheden waarbij een kleurrijke aankleding in de vorm van bloemwerk wenselijk is.

Geschiedenis

Oosterse bloemsierkunst

China is de bakermat voor de oosterse wijze van bloemschikken. Volgens de geschiedenis werd in de 5e eeuw na Christus het boeddhisme in China geïntroduceerd, samen met het bloemstuk voor offering. Men schikte vaak in vazen en in manden.

Europese bloemsierkunst

In Europa is bloemsierkunst, net als in het Verre Oosten, ontstaan uit gebruiken van de religies. Kijkt men naar de loop der cultuurgeschiedenis, dan begint deze voor Europa belangrijk te worden met het oude Egypte. Boeketten en grafbloemen werden veelvuldig gebruikt. Bloemversieringen werden gebruikt bij het vereren van hun goden en feesten.

Moderne bloemsierkunst

Avant Garde

In de bloemsierkunst ontstond, mede beïnvloed door de mode, de Avant-Garde. Enkele vooraanstaande bloembinders liepen vooruit op de mode en zo ook de mode (trend) bepaalden. Op deze manier ontstonden nieuwe vormen in de bloemsierkunst.

Stijlen

In de bloemsierkunst zien we verschillende stijlen. De klassieke stijl waarin we geometrische basisvormen zien zoals: de biedermeier, de krans, de driehoek schikking. Hierin worden de bloemen duidelijk decoratief en overvloedig verwerkt. De moderne stijl is afgeleid van de basis vormen. De bloemen komen hierin beter tot hun recht. Door meer met natuurlijke lijnen en naar de bloemvorm te kijken krijg je een modernere look.

Bekijk hier onze bloemsierkunst

Redenen om te geven

Voor wie

  • Partner
  • Familie
  • Vrienden
  • Collega
  • Geliefde

Voor wat

  • Verjaardag / feliciteren
  • Beterschap wensen
  • Diploma uitreiking
  • Liefde / romantiek
  • Verdriet / sorry zeggen

Wij staan voor u klaar

Bloemsierkunst Groeneveld maakt als vakkundig bloemist, voor de in Haren en omgeving woonachtige consument en zakelijke afnemers, mogelijk om mensen te helpen hun gevoel of verhaal te vertellen voor hun geluk of verdriet in een boeket of bloemstuk.
Bloemsierkunst Groeneveld boeket
Boeketten
Bloemsierkunst
Bloemsierkunst Groeneveld trouwen bruidsboeket
Bruidswerk
Bloemsierkunst Groeneveld rouwstuk
Rouwboeket
Wij staan voor onze

vakmanschap, kwaliteit en klantgerichtheid

Openingstijden

maandag 13:30 - 17:30
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 17:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten

__________________________

Kromme Elleboog 46
9751 RE Haren

050-5350722