Bruidswerk Karin & Hans

Bruidswerk Karin & Hans

Bruidswerk Karin & Hans

De trouwbelofte van de bruiloft van Karin en Hans werd afgenomen in de Dorpskerk van Haren. Ook wel De Nicolaaskerk. Deze kerk in Haren is gebouwd in de eerste helft van de 13e eeuw en is zowel romaans als romanogotisch. De 46 meter hoge toren van de kerk is meerdere keren afgebrand, onder andere in 1465 en 1501, toen Saksische troepen de kerk en toren in brand staken om hun vijanden uit te roken. Onder leiding van rijksbouwmeester C.H. Peters is de toren in 1914 ingrijpend gerestaureerd waarbij het eenvoudige schilddak werd vervangen door een opvallende achthoekige houten torenspits.

Er gaan verhalen dat Bomen Berend de kerktoren bij de belegering van Groningen in 1672 gebruikt zou hebben als uitkijkpost.

Voor de bruiloft van Karin en Hans heeft Bloemsierkunst Groeneveld het bloemwerk verzorgd. Bloemstuk op vaas als aankleding van de Dorpskerk. Een handgebonden bruidsboeket voor de bruid. De bruidsmeisjes droegen een kleiner bruidsboeket met daarbij een mandje met witte rozenblaadjes als strooigoed. De mannen droegen passende corsages.

Bruidswerk trouwerij Karin en Hans in Dorpskerk Haren door Bloemsierkunst Groeneveld
Bruidswerk trouwerij Karin en Hans in Dorpskerk Haren door Bloemsierkunst Groeneveld

Locatie

Dorpskerk Haren
Rijksstraatweg / Kerkstraat 2
9751 BC  HAREN

Website:

Dorpskerk Haren

Lobke Vale Bruidsfotografie Groningen

© Lobke Vale

Bruidsfotografie Groningen

Blijven herbeleven

Bruidsfotograaf Lobke Vale laat jullie dag blijvend herbeleven. Bij het openslaan van de door Lobke gemaakte trouwalbum beleef je de huwelijksdag tot in detail opnieuw. Ze mist geen moment. De emoties, de sfeer en een ontspannen reportage. Zodat de dag, die met zoveel aandacht is voorbereid, steeds weer herbeleeft kan worden.