Voor alle moeders

Een boeket voor de kersverse moeder, je bonusmoeder, oma, schoonmoeder. Laat op Moederdag weten hoe speciaal ze zijn.

Over hoeveel dagen is het Moederdag?

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Moederdag is op zondag 12 mei

Moederdag is voor alle moeders

Een boeket voor de kersverse moeder, je bonusmoeder, oma, schoonmoeder. Laat op Moederdag weten hoe speciaal ze zijn.

Kies bezorgdatum zaterdag 11 mei voor bezorging Moederdag. Zondag 12 mei gesloten zijn wij gesloten.

Waarom tijdig bestellen?

Onze advies is zo vroeg mogelijk te bestellen voor de inkoop van voldoende bloemen, voor het plannen van onze bezorgroutes en voor uw gemak voor het afhalen van uw bestelling in onze bloemenwinkel. Wij willen ongewenste wachttijden en drukte voor de winkel voorkomen.

Ons advies voor Moederdag!

Voor uw gemak en voor de beste kwaliteit en klantgerichtheid vragen wij uw medewerking om onze werkzaamheden voor Moederdag optimaal te kunnen plannen en uitvoeren.

  • Bestel tijdig via onze online bloemenwinkel.
  • Afhalen, overweeg naast zaterdag ook afhaling op vrijdag.
  • Bezorgen, overweeg naast zaterdag ook bezorging op of vrijdag.

Bestel hier uw Moederdag boeket. Of bel ons.

050-5350722

Online bestellen voor afhaling of bezorging

Let op: vanwege de verwachte drukte verzoeken wij u om - anders dan de zaterdag - een afhaal- of bezorgdatum op vrijdag te overwegen. Op zondag zijn wij gesloten.

Boeket voor Moederdag. Een bos bloemen blijft het klassieke Moederdag cadeau. Ieder boeket van Bloemsierkunst Groeneveld en van onze Fleurop collega's wordt samengesteld door vakkundige bloemisten. Een Moederdag boeket bestellen doe je bij Bloemsierkunst Groeneveld. Dan bezorgen wij het Moederdagboeket in Haren, Glimmen, Groningen, Onnen, Noordlaren, Eelde, Paterswolde, Eelderwolde en omgeving.

Memoreren op Moederdag

Memoreren op Moederdag

Op Moederdag zetten we álle moeders in het zonnetje. Ook zeker moeders in onze herinnering. Want op deze dag worden zij extra gemist. Gemist, maar niet vergeten. Plaats een paar van haar lievelingsbloemen in een aantal kleine Dutz vazen en zet deze bij het fotolijstje. Op deze manier denken aan mama. Bel ons op 050-5350722 en bespreek je wensen.

Ruim aanbod van bloempotten, planten en trendy vaasjes

Wij bezorgen een goed gevoel

Oorsprong Moederdag

Het vereren van moeders is een veel oudere traditie dan de moderne Moederdag en gaat terug op de moedercultus in het klassieke Griekenland. De formele moedercultus met ceremonies voor Cybele of Rhea, de Grote Moeder der goden, werd overal in Klein-Azië beoefend op de ides (15e dag) van maart.

Vanaf 1925 in Nederland

De feestdag heeft zich in zijn huidige vorm vanuit de Verenigde Staten over de rest van de westerse wereld verspreid. In Nederland begon de traditie rond 1925.

Hoe is Moederdag een feestdag geworden

Pas in het midden van 19e eeuw werd Moederdag in Amerika geïntroduceerd. In 1870 startte rechter Julia Ward Howe uit Philadelphia een grote publiciteitscampagne voor Moederdag, een dag die in het teken moest staan van pacifisme en ontwapening door vrouwen. Het succes kwam echter pas nadat Anna Marie Jarvis (1864-1948) uit Grafton (West Virginia) in 1907 Moederdag begon te promoten als een dag van waardering voor moeders. In 1908 organiseerde zij de eerste Moederdag, vooral om haar moeder Ann Reeves Jarvis te herdenken, die in de Amerikaanse Burgeroorlog zogenaamde Mother’s Day Work Clubs had georganiseerd om voor voedsel en medicijnen voor hulpbehoevende moeders te zorgen. Het idee sloeg aan, en Jarvis zette door om meer mensen over te halen. In 1914 besloot president Woodrow Wilson dat elke tweede zondag in mei voortaan Mother’s Day zou zijn, een nationale feestdag.

Moederdag in onze bloemenwinkel

Stap komende week binnen in onze bloemenwinkel aan de Kromme Elleboog 46. Vertel onze vakbloemisten wat haar favoriete bloemen en kleuren zijn. Met onze ervaring kunt op Moederdag haar in het zonnetje zetten.

Openingstijden

maandag 13:30 - 17:30
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 17:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten

__________________________

Kromme Elleboog 46
9751 RE Haren

050-5350722