Selecteer een pagina

Wie staat 24/7 voor je klaar?

Wie is de vrouwelijk superheld in je leven? Is het je moeder, je oma, pleegmoeder of een andere fantastische vrouw? Deze bijzondere vrouwen mogen iedere dag in het zonnetje gezet worden. Doe dat met bloemen en geef haar op Moederdag een goed gevoel door iets speciaal voor haar te doen.

.

Over hoeveel dagen is het Moederdag?

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Moederdag is op zondag 13 mei

Geef haar op Moederdag lievelingsbloemen met iets extra's

Op vrijdag 11 mei en zaterdag 12 mei treft u Ria Herbers van viaRia aan in onze bloemenwinkel. Zij zal u enthousiast informeren over haar High Tea’s en uiteraard laat ze u ook wat lekkers proeven. Voor Moederdag heeft viaRia iets extra’s gemaakt om naast Moeder’s lievelingsbloemen cadeau te kunnen geven.

6 Mini cupcakes in doos

Amaretti cookies

Chocoladefudge

Potjes jam

High Tea Box en lievelingsbloemen voor haar

Bloemsierkunst Groeneveld heeft in samenwerking met viaRia een High Tea Pakket samengesteld. Dit pakket betreft een High Tea Box met een Bloemenarrangement naar keuze. De High Tea Box bevat:

  • Sandwich vegetarisch
  • Sandwich tonijn
  • Hartige mini scone met zalm en roomkaas
  • Scone met clotted cream en jam
  • Carrotcake
  • Brownies
  • Amaretti cookies
  • Chocolade fudge

Dit speciale aanbod kunt u reserveren in onze winkel of d.m.v. onderstaand bestelformulier. Het High Tea Pakket is op het door u gewenste moment af te halen bij Bloemsierkunst Groeneveld. Hou hierbij rekening met een besteltermijn van minimaal 3 dagen.

Vul het Moederdag reserveringsformulier in, wij bellen je voor het opnemen van je wensen.

Of bel ons.

Aanhef

Opt-in

1 + 8 =

Bij het aanvinken van de “opt-in” bent u akkoord met het privacy-beleid van Bloemsierkunst Groeneveld.

Wij bezorgen een goed gevoel

Oorsprong Moederdag

Het vereren van moeders is een veel oudere traditie dan de moderne Moederdag en gaat terug op de moedercultus in het klassieke Griekenland. De formele moedercultus met ceremonies voor Cybele of Rhea, de Grote Moeder der goden, werd overal in Klein-Azië beoefend op de ides (15e dag) van maart.

Vanaf 1925 in Nederland

De feestdag heeft zich in zijn huidige vorm vanuit de Verenigde Staten over de rest van de westerse wereld verspreid. In Nederland begon de traditie rond 1925.

Hoe is Moederdag een feestdag geworden

Pas in het midden van 19e eeuw werd Moederdag in Amerika geïntroduceerd. In 1870 startte rechter Julia Ward Howe uit Philadelphia een grote publiciteitscampagne voor Moederdag, een dag die in het teken moest staan van pacifisme en ontwapening door vrouwen. Het succes kwam echter pas nadat Anna Marie Jarvis (1864-1948) uit Grafton (West Virginia) in 1907 Moederdag begon te promoten als een dag van waardering voor moeders. In 1908 organiseerde zij de eerste Moederdag, vooral om haar moeder Ann Reeves Jarvis te herdenken, die in de Amerikaanse Burgeroorlog zogenaamde Mother’s Day Work Clubs had georganiseerd om voor voedsel en medicijnen voor hulpbehoevende moeders te zorgen. Het idee sloeg aan, en Jarvis zette door om meer mensen over te halen. In 1914 besloot president Woodrow Wilson dat elke tweede zondag in mei voortaan Mother’s Day zou zijn, een nationale feestdag.

Moederdag in onze bloemenwinkel

Stap komende week binnen in onze bloemenwinkel aan de Kromme Elleboog 46. In overleg met u stellen wij een boeket samen met haar lievelingsbloemen. Met onderstaande voorbeelden kunt op Moederdag uw gevoelens voor haar delen met bloemen.

Voor de beste

Liefelijke rozen

Vrolijk veldboeket

Bonte eustoma

Openingstijden

maandag 13:30 - 17:30
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 17:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten

__________________________

Kromme Elleboog 46
9751 RE Haren

050-5350722