Last van hooikoorts?

Het anti hooikoorts boeket heeft weinig stuifmeel

Het anti hooikoorts boeket heeft weinig stuifmeel!

De lente is een seizoen vol prachtige bloemen, maar een op de vijf Nederlanders hebben last van hooikoorts. Het hooikoorts seizoen kan drie maanden duren met niezen of een loopneus. Daarom hebben we de ultieme lijst van bloemen met een laag stuifmeel opgesteld voor een hooikoortsvriendelijk boeket.

Je zou verwachten dat je in een stad of dorp minder last van hooikoorts zou hebben, omdat er in de stad minder pollen zijn. Helaas de verschillen niet zo groot, want pollen waaien een heel eind met de wind mee. Dit betekent dat stedelingen net zoveel (en zo niet meer!) het risico van hooikoorts symptomen dan de bewoners op het platteland.

Pollenarme snijbloemen

Hoewel er zijn tal van bedwelmende bloemen zijn, zoals hyacinten, chrysanten en zonnebloemen om een paar te noemen, zijn er ook snijbloemen die laag scoren met pollen. Met dit verlanglijstje van hooikoorts-vriendelijke bloemen kun je jouw ultiem anti-hooikoorts boeket samenstellen.

De blootstelling verminderen, daar begint het mee.

Om hooikoortspatiënten toch van bloemen te kunnen laten genieten, is een lijst met snijbloemen samengesteld die bekend staan om hun lage pollenfactor. Zo leveren Rozen en Irissen verrassend weinig vervelende reacties op, net als Astrantia, Duizendblad en Leeuwenbek. Met deze snijbloemen kunnen wervelende, zomerse boeketten worden gecreëerd waar ook hooikoortspatiënten van kunnen genieten.

Rozen
Gelukkig geven alle vormen en maten van deze klassieke schoonheden slechts kleine hoeveelheden stuifmeel af in de lucht en zijn ze ook een veilige keuze voor hooikoortspatiënten. Om de blootstelling aan pollen verder te minimaliseren, kiest u voor dichtbegroeide rassen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren die het uiterlijk van uw boeket kunnen veranderen – kies bijvoorbeeld voor een vrolijke gele roos voor een vleugje kleur of kies voor de klassieke witte roos voor eenvoud en elegantie.
Astrantia
Deze charmante bloem is perfect voor het toevoegen van een vleugje kleur en textuur aan een boeket, dankzij de puntige bloembladen en het met een speld gedempte midden. Een lage allergiebloem die weinig stuifmeel produceert, de Astrantia voegt een wildflower gevoel toe aan uw boeket – en het is ook super on-trend, dus een must-have voor voorjaarsboeketten dit seizoen.
Duizendblad
Lang, slank en fel gekleurd van uiterlijk, de duizendbladbloem is een ideale bouquettoevoeging omdat het anti-allergene eigenschappen bezit die de afgifte van histamine voorkomen – de stof die allergische reacties veroorzaakt. Behalve dat het een populaire bloem is om volume en textuur aan een boeket toe te voegen, is Yarrow ook een standaard in kruidenremedies om allergieën te bestrijden.
Leeuwenbek
In de oudheid werden leeuwebekjes (genoemd naar hun prachtige bloei die lijkt op het gezicht van een draak) verondersteld bovennatuurlijke krachten te hebben en bescherming te bieden tegen hekserij. Geconfronteerd met modernere problemen, zijn leeuwebekken een veilige keuze voor mensen met allergieën dankzij hun goed gesloten toppen die de afgifte van pollen tot een minimum beperken. Deze zijn perfect in een gemengd boeket, dankzij hun meerdere bloesems die de bloemstengel bekleden.

Wij staan voor u klaar

Bloemsierkunst Groeneveld maakt als vakkundig bloemist, voor de in Haren en omgeving woonachtige consument en zakelijke afnemers,
mogelijk om mensen te helpen hun gevoel of verhaal te vertellen voor hun geluk of verdriet in een boeket of bloemstuk.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van seizoenen, feestdagen, onze activiteiten en onze tips.

Bloemen bestellen?

Bel , of kom langs in onze gezellige winkel. Wij helpen u met passie.

050-5350722

Openingstijden

maandag 13:30 - 17:30
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 17:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten

__________________________

Kromme Elleboog 46
9751 RE Haren

050-5350722