Mantelzorgkaart is een blijk van waardering van Humanitas

Mantelzorgers in de gemeente Groningen kunnen elk jaar de mantelzorgkaart aanvragen. Een klein blijk van waardering. Met de Mantelzorgkaart kunt u bij Bloemsierkunst Groeneveld terecht voor een bloemetje.

Verzilver uw mantelzorg coupon bij Bloemsierkunst Groeneveld

Mantelzorgkaart - Humanitas - Groningen - bloemetje

De mantelzorgkaart Groningen is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Groningen, Humanitas en de adviesgroep Mantelzorg. Mantelzorgers in de gemeente Groningen kunnen elk jaar de mantelzorgkaart aanvragen. Een klein blijk van waardering.

De mantelzorgkaart bestaat uit coupons voor acties of activiteiten waarmee je jezelf kunt verwennen en/of ontspannen. Denk aan een gratis bos bloemen, iets lekkers van de bakker en een heerlijke lunch voor twee personen.

Wanneer is het De Dag van de Mantelzorg?

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Dag van de Mantelzorg, jaarlijks op 10 november.

Omdat je niet weet wat je zonder haar moet

Ze staat elke dag voor je klaar. Helpt je bij alles. Je zou niet weten wat je zonder haar zou moeten. En daar ga je ‘r nu voor bedanken.

Dag van de Mantelzorg

Op de jaarlijkse ‘Dag van de Mantelzorg’ staan de mantelzorgers centraal. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

Werkt u in de zorg? Dan is het een mooi moment om extra aandacht te besteden aan het contact en de samenwerking met mantelzorgers.

Wie verras jij?

Op 10 november worden mantelzorgers in Nederland feestelijk bij elkaar gebracht en wordt er waardering uitgesproken voor hun bijzondere werk.

Bij die waardering past een cadeau. Dat kan natuurlijk een bosje bloemen zijn als blijk van waardering. Mantelzorgers steken erg veel tijd en in veel gevallen zelfs geld in het verlenen van zorg die anders niet geboden wordt. Dat mogen, nee moeten we enorm waarderen.

Mantelzorg uit de doeken

Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren. Kenmerkend is de reeds bestaande persoonlijke band tussen de mantelzorger en zijn of haar naaste. Daarnaast gaat het om langdurige zorg die onbetaald is.

In Nederland zijn er 3,6 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Zo’n 1,1 miljoen mantelzorgers zorgen meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor een ander. 450.000 mantelzorgers voelen zich zwaarbelast of overbelast.[1] De meeste mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend om voor hun naaste te zorgen, maar lopen wel tegen tal van problemen aan. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk om de zorg te combineren met een betaalde baan, is het moeilijk om de zorg tijdelijk over te dragen en maken veel mantelzorgers extra kosten.

Jaarlijks is er de Dag van de Mantelzorg. In het hele land worden dan activiteiten georganiseerd om mantelzorgers een hart onder de riem te steken. De Dag van de Mantelzorg vindt plaats in de Week van Chronisch Zieken in november.

Bron: Wikipedia en Mantelzorgelijk

Waarom een Mantelzorgkaart?

emand anders zorgen als je ook voor jezelf zorgt. Het is dan ook belangrijk dat je zo nu en dan ook even de tijd neemt voor jezelf, leuke activiteiten onderneemt en andere mensen ontmoet. Daarom bieden de Gemeente Groningen en Humanitas je de Mantelzorgkaart aan. Wij hopen dat je plezier van deze kaart hebt en dat je het ervaart als blijk van waardering voor je inzet en zorg. We hopen ook dat de kaart je stimuleert om leuke dingen buiten de deur te doen, om “de batterij weer op te laden”.

De Mantelzorgkaart is voor mantelzorgers die in de gemeente Groningen wonen en mantelzorg* verlenen.
*mantelzorg is zorg die vanuit een persoonlijke relatie wordt gegeven aan iemand met een ziekte of beperking gedurende minstens drie maanden en acht uur per week. Klik op  onderstaande knop om de Mantelzorgkaart voor Groningen / Haren aan te vragen.

Wie is de uitvinder van Mantelzorg

Het woord mantelzorg is bedacht door medicus Johannes Hattinga Verschure.

prof. dr. Johannes Hattinga-Verschure (1914-2006)

Ben jij Mantelzorger?

Een mantelzorger is iemand die langdurig (langer dan drie maanden en meer dan acht uur per week) en onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Een mantelzorger geeft zorg omdat zij/hij een persoonlijke band heeft met degene voor wie hij/zij zorgt.

Ons aanbod

voor de Mantelzorgers bij inlevering van de coupon

Openingstijden

maandag 13:30 - 17:30
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 17:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten

__________________________

Kromme Elleboog 46
9751 RE Haren

050-5350722