Kerst kleurt met bloemen

De gezelligste tijd van het jaar is aangebroken. Een feestje voor alle emoties en zintuigen. Laat je bij ons alvast onderdompelen voor inspiratie. Proef de sfeer en snuif de geur van een ambachtelijk gemaakt kerstboeket of kerststuk van Bloemsierkunst Groeneveld .

Wanneer is het eerste kerstdag?

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

1e kerstdag valt altijd op 25 december en 2e kerstdag op 26 december.

Dit jaar vieren we kerst anders

Op gepaste afstand met iemand die je lief is. Dit jaar doe je dat in een kleiner gezelschap, maar wel met een huis vol bloemen. Deze kerst vraagt om een andere aanpak. Dat kan vanwege de coronabeperkingen met maximaal vier gasten. Creativiteit om kerst te vieren met mensen die je leuk vind is daarom nodig. Misschien is dit jaar wel jouw beste kerst ooit.

Durf de stap te nemen en maak deze kerst nieuwe herinneringen. Stap met degene die je lief hebt onder de mistletoe! Stuur hem of haar een fleurig kerstboeket met de uitnodiging. Dit jaar is het de ideale excuus om een select gezelschap uit te nodigen. Vier kerst in meerdere blokken, met je eigen gezin, met je ouders en schoonouders, met de mensen die je liefhebt. Splits het gezelschap op voor het ontbijt, brunch of dinner. Creëer een huis vol kerst met een kleurrijke kerstboom, een kerstkrans aan de buitendeur, een kerststuk of tafel of een kerstboeket in de kamer.

Bekijk de video en laat je onderdompelen in een wereld van bloemen, lekkernijen, gezelligheid maar vooral heel veel kerst! Krijg je er geen genoeg van? Kom winkelen in Haren bij Bloemsierkunst Groeneveld en bekijk onze ambachtelijk gemaakte kerstboeketten en kerststukken.

Kerstmis of kerst?

Kerstmis wordt veelal zo aangeduid door rooms-katholieken en kerst(feest) wordt gebruikt door protestanten). Ofwel het geboortefeest van het kindje Jezus is een belangrijk christelijk feest.

Het kerstfeest wordt in de westers-christelijke wereld en in sommige Kerken van het oosters christendom gevierd op 25 december. In veel streken zijn er tevens speciale vieringen op de kerstavond met een middernachtmis.

Wanneer en hoe vier je kerst?

In West-Europa wordt 25 december als eerste kerstdag en 26 december als tweede kerstdag beschouwd. Het feest is in de recente geschiedenis in grote delen van de westerse wereld in hoge mate geseculariseerd, zoals de kerstster, kerststal, kerstboom, kerstversieringen met kaarsen en lichtjes. Daarnaast met kerstmuziek en het geven van geschenken via de Kerstman.

Oorsprong van de kerstviering

Verschillende elementen in de wijze waarop men Kerstmis viert gaan terug op voorchristelijke en Germaanse tradities. Het feest is in de recente geschiedenis in grote delen van de westerse wereld in hoge mate geseculariseerd, zoals de kerstboom en versieringen met lichtjes.

De Germanen vierden rond Midwinter (21 december) reeds midwinter- of joelfeesten (winterzonnewende) waarbij het boze werd verjaagd en het licht werd begroet. In de Scandinavische talen heet Kerstmis tot op vandaag jul.

In de vierde eeuw zorgden keizer Constantijn de Grote en de bisschoppen van de uit vervolging bevrijde vroege Kerk ervoor dat Kerstmis op 25 december zou worden gevierd. Op deze datum werd rond de Middellandse Zee tot dan toe de zonnegod vereerd onder vele verschillende namen zoals Ra in Egypte en Helios in Griekenland. In het late Romeinse Rijk was dit vooral de zonnegod Sol Invictus (= de onoverwinnelijke zon), die door sommigen ten onrechte wordt vereenzelvigd met de Perzische zonnegod Mithras.

Omdat Jezus het Licht van de Wereld genoemd werd, zou Constantijn I hebben besloten dat de geboorte van Christus op deze dag gevierd zou moeten worden. Bovendien waren de dagen rond 25 december reeds de vrije feestdagen der saturnaliën.

Bron: Wikipedia

Kerstgebruiken

De kerstgebruiken om kerst te vieren zijn:

  • Kerstnachtdienst
  • Kersttoespraak
  • Kerstster
  • Kerststal
  • Kerstboom
  • Kerstversieringen
  • Kerstkrans
  • Kerstverlichting
  • Kerstman
  • Kerstmuziek

Wij als bloemisten van Bloemsierkunst Groeneveld vinden de kerst de leukste tijd van het jaar.

Unieke kerststukken 100% ambachtelijk gemaakt

Bij Kerst hoort gezelligheid, samenzijn met familie en geliefden én lekker eten. Een mooi kerstboeket of kerststuk voor bij de kersttafel past daar natuurlijk uitstekend bij! Speciaal voor de kerstdagen hebben we kerstboeketten samengesteld. Bij het samenstellen van onze kerstboeketten is gebruik gemaakt van de mooiste winter- en kerstbloemen. Zo haal je gegarandeerd het kerstgevoel in huis!

Kerst tafelstuk

Kerstkrans

Kersttaart

Kerststuk

Laat je inspireren

Het organiseren van een kerstfeest hoeft geen stress te geven. Verzorg het diner collectief, iedereen kan iets van het diner voorbereiden. Voor de aankleding van het huis, zoals de voordeur met een kerstkrans of de aankleding van de feestelijk gedekte tafel met een kerststuk kun je geïnspireerd worden door Bloemsierkunst Groeneveld.

Op uw wensen stellen wij een overweldigende kerstboeket samen, die bij jou thuis gaat stralen. Liever iets anders dan een kerstboeket? Gelukkig hebben wij veel mogelijkheden om jouw huis feestelijk te maken met bloemen, kerstbomen of kerststukken voorzien van kerstverlichting!

Sfeerimpressie van onze ambachtelijke kerststukken

Openingstijden

maandag 13:30 - 17:30
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 17:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten

__________________________

Kromme Elleboog 46
9751 RE Haren

050-5350722