Sinds 1973 een begrip in Haren

Mijlpalen aan de Meerweg, hier begon het avontuur!

50 jaar, een mijlpaal!

Wij zijn verheugd met ons aanstaande het 50-jarige jubileum. Deze mijlpaal is een geweldige prestatie voor ons, waarvan de basis is gelegd aan de Meerweg 56 te Haren. Hier begon Geertjan Groeneveld in mei 1973 zijn bloemenwinkel.

Maar eerst had hij vanaf 1968 ervaring opgedaan in respectievelijke de toenmalige winkels Bloemenhuis Vogelzang aan de Grote Markt te Groningen en Bloemisterij Uiterwijk aan wat toen de Westerse Drift 80 was en nu de Oranjedreef in Haren is.

Bloemenhuis Vogelzang medio 1940

Bloemsierkunst Groeneveld is een begrip als bloemenwinkel in Haren, Groningen en omstreken. Een lange geschiedenis van mooie bloemenarrangementen, families als klant tot de derde of zelfs vierde generatie en maar liefst 15 handboeketten voor voormalig prinses en Koningin Beatrix.

In de week van de opening in mei 1973 kwam burgermeester Ketwich Verschuur belangstellend op bezoek.

Mijlpalen aan de Meerweg

“Nadat ik het vak als leerling geleerd had, wist ik het: ik wilde voor mezelf beginnen”, aldus Geertjan Groeneveld. Zo begon hij zijn avontuur samen met zijn vrouw Martha Groeneveld in mei 1973. Geertjan als vakbloemist in de winkel en Martha als administratieve kracht van de zaak.

“De eerste klant die binnenstapte was toenmalig burgermeester van Haren de heer Ketwich Verschuur. Hij kwam gezellig langs. Het vliegwiel kwam pas goed op gang met het bruiloft arrangement voor de familie Niemeijer in september 1973. Een bloemrijk verzorgd burgerlijk en kerkelijk huwelijk met versieringen van huis, tuin, gemeentehuis en de kerk in Noordlaren. Wat volgde was een goede mond-tot-mondreclame.

Daarna was het even lastig bezorgen in de 80iger jaren tijdens de oliecrises, de benzine was op de bon. Gevolg door een bloeiende 90iger jaren Koninginnedag in Haren en de openingen van het Gasunie-gebouw (de Apenrots) in Groningen en de Chinese Tuin (Het rijk van Ming) in Haren. Na de eeuwwisseling volgde er ook nog diverse mijlpalen met o.a. een bloemrijke aankleding van Landgoed Fraeylemaborg te Slochteren. Hier werd toen het ’50 jaar Gas! jubileum’ gevierd met Koningin Beatrix. Daarna onthulde Zijne Majesteit het ‘Slochter Molecuul’ in de middenberm van de A7. Tenslotte in de jaren 10 nogmaals 2 handboeketten voor voormalig Koningin Beatrix tijdens de Vlootschouw bij VWDTP op het Paterswoldsemeer en tijdens Koninginnedag in Haren.”

50 jaar, sinds 1973 een begrip in Haren

Het succes van Bloemsierkunst Groeneveld is mede te danken aan de toewijding van de voormalige en huidige medewerk(st)ers. Elke dag hebben zij zich ingezet om de mooiste en meest creatieve bloemstukken te creëren. Als bloemenwinkel hebben we een goede reputatie opgebouwd door het leveren van kwaliteit, klantenservice en creativiteit.

Met ons 50-jarige jubileum willen wij onze klanten bedanken voor jullie voortdurende steun en vertrouwen. We kijken er naar uit om deze mijlpaal samen met jullie te vieren en onze waardering te tonen voor de vele jaren van samenwerking en loyaliteit.

50 jaar Bloemsierkunst Groeneveld, sinds 1973

Jaren '70 - '80

  • 1973: opening aan Meerweg 56
  • 1979: oliecrises, dan is het lastig bezorgen
  • 1030; oud lidnummer Fleurop, vanaf de oprichting is Bloemsierkunst Groeneveld lid van Fleurop.

Jaren '90

Jaren '00

Jaren '10

2011: Vlootschouw Paterswoldsemeer
2013: Koninginnedag Haren

2018

De sluiting op 28 februari, Geertjan Groeneveld gaat met pensioen en sluit zijn winkel aan de Meerweg. Clarissa Drenth zet Bloemsierkunst Groeneveld voort aan de Kromme Elleboog te Haren en opent daar op 1 maart 2018 de winkeldeur.

Wij gaan verhuizen van Meerweg 56 naar Kromme Elleboog 46

Jaren '20

Van winkel weer terug naar woonhuis. Maar nog steeds een fleurige vrolijke ‘etalage’ en buitenpresentatie. De achtertuin is een oase van rust voor Geertjan en Martha Groeneveld.

Unieke bloemrijke vazen en potten met een vleugje goud

Vier de natuur bij je thuis met de magische vazen van Designed by Lammie. Een collectie van unieke ‘gouden’ bloempotten en bloemenvazen voor een passend stijlvol boeket. Bloemsierkunst Groeneveld heeft deze Limited Edition collectie op voorraad vanaf januari 2023
Designed by Lammie

Resultaat 1–4 van de 14 resultaten wordt getoond

Abonnement particulier

Particulier abonnement

Heeft u ouders op leeftijd en wilt u ze regelmatig een hart onder de riem steken? In ons verzorgingsgebied zijn Westerholm ZorgCentrum, Woonzorgcentrum de Zonnehof, Zorg- en welzijnsorganisatie ZINN en Nieuw Erasmusheem gevestigd. Informeer naar de mogelijkheden van een particulier abonnement voor uw ouders.

Steeds opnieuw iemand blij maken met bloemen

Wij staan voor u klaar

Bloemsierkunst Groeneveld maakt als vakkundig bloemist, voor de in Haren en omgeving woonachtige consument en zakelijke afnemers,
mogelijk om mensen te helpen hun gevoel of verhaal te vertellen voor hun geluk of verdriet in een boeket of bloemstuk.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van seizoenen, feestdagen, activiteiten en workshops.

Bloemen bestellen

Online, bel, of kom langs in onze gezellige winkel. Wij helpen u met passie.

7 Dagen vaasgarantie

Wat moet u doen, nadat u uw boeket of bloemstuk in huis heeft gekregen.

Nieuwe Dutz Collectie

Bloemsierkunst Groeneveld is dealer van het glas van DutZ. Stijlvol glas in de vorm van een vaas, schaal, pot, voor een boeket of bloemstuk. Volgende week ontvangen wij de nieuwe collectie met de namen: Rokko, Rondo, Meryna, Modest, Tisza, Glita in helder glas of diverse kleuren.

Lease verticaal groen

Voor onze zakelijke klanten die duurzame ambities hebben. Wil je investeren in een groene werkomgeving voor een prettiger werkklimaat? Vanaf september kunt u dat doen tegen lage kosten, een investering is niet nodig. Meld ons uw duurzame ambities en wij denken mee.

Openingstijden

maandag 13:30 - 17:30
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 17:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten

__________________________

Kromme Elleboog 46
9751 RE Haren

050-5350722