050-5350722

info@bloemsierkunstgroeneveld.nl

Dagboek van de bloemenbezorger

Dagboek van de bloemenbezorger

Inmiddels is Bloemsierkunst Groeneveld meer dan 4 jaar gevestigd aan de Kromme Elleboog 46 te Haren. Na 45 jaar heeft Geert-Jan Groeneveld de bloemenwinkel overgedragen aan Clarissa Drenth. Samen hebben ze vele gespreken gevoerd met klanten en hun familie. Het contact met families gaat regelmatig tot wel drie generaties terug. Deze gesprekken maken het bloemistenvak boeiend. Zelf bezorg ik met regelmaat de boeketten bij de mensen thuis. Het boeket overhandigen bij de deur of in huis het boeket op vaas neerzetten op de bestemde plek. De ontmoetingen en de blijdschap van het zien van een kleurrijk boeket bloemen maakt mij nieuwsgiering. Wat is het verhaal wat ons boeit en bindt?

Wij zijn benieuwd naar uw verhaal

Door vertrouwd met elkaar te worden, helpen wij mensen hun verhaal te vertellen met bloemen voor hun geluk of hun verdriet.

Geschreven vanuit het oogpunt van Ronald Zuidema

Bloemsierkunst Groeneveld bloemist in Haren / Groningen sinds 1973
In gesprek met

Op bezoek bij Maria Oostenrijk, 12-04-2022

Bloemsierkunst Groeneveld op bezoek bij Maria Oostenrijk

De eerste reactie van onze oproep voor ‘pioniers voor onze nieuwe plantenschilderijen’ was van Maria Oostenrijk. Ze komt graag in onze bloemenwinkel voor haarzelf of voor een cadeautje voor één van haar vrienden. De eerste LivePicture GO mochten wij, in december 2021, bij haar bezorgen.

Ze gaf de LivePicure GO wit als cadeau aan haar in Friesland wonende broer. Daarnaast hebben we haar wensen besproken voor de inrichting van haar nieuwe appartement in Nijmegen. Deze gelegenheid heeft de bloemenbezorger aangegrepen om de plantenlijsten persoonlijk in Nijmegen te bezorgen na een bedrijfsbezoek van de leverancier in Bemmel.

De eerste LivePicture zwart van Mobilane werd opgehangen door Bloemsierkunst Groeneveld bij mevrouw Oostenrijk te Nijmegen.

Maria weet wat ze wil. Ze is onlangs van Groningen naar Nijmegen verhuisd. Het aangekochte appartement heeft ze samen met de architect gerenoveerd en opnieuw ingericht. De aankleding van de woonkamer met open keuken is kleurrijk en stijlvol. Op de eetkamertafel staat een kleurexplosie in een mooi gedecoreerde vaas. Op andere plaatsen in het appartement staan vaasjes met praktische zijdebloemen.

Over bloemen kan ik kort zijn: je kunt er niet zonder, het verrijkt je leven en je staat er positiever in. Liever droog brood, maar wel bloemen op de tafel en in de tuin.

Maria is geboren in Friesland en heeft met zeer veel plezier 55 jaar in Groningen gewoond en ongeveer zo’n dertig jaar klant geweest bij Bloemsierkunst Groeneveld in Haren. Nu ik me nog goed en fit voel maar het onderhoud van een grote tuin met dito huis mij toch teveel werd ben ik naar een appartement in Nijmegen verhuisd om dichter bij mijn zoon en vriendinnen te wonen.

Na de bezichtiging van mijn nieuwe appartement was ik er al snel uit. Wat wil je nog meer? Wonen op een landgoed met een prachtige Franse tuin, ’s ochtends op het balkon genieten van vrolijke zingende vogels en ’s middags een rondje wandelen door ons eigen bos. Daarnaast is de golfbaan om de hoek.

Nee, ik wil hier niet meer weg. Maar jullie zien me regelmatig in de winkel. Want stiekem creëer ik genoeg gelegenheid om jullie bloemenwinkel te blijven bezoeken tijdens mijn visites aan Groningen en Friesland.

Bloemsierkunst Groeneveld op bezoek bij Maria Oostenrijk

Over de bloemen

Een bezoekje aan de bloemenwinkel van Clarissa in Haren blijft een feest met de verse uitgebreide bloemensoorten, de prachtige creaties die ze maken en altijd weer iets nieuws in het assortiment. De vriendelijkheid en de service van de dames staan bij mij in een hoog vaandel.

Zo kwam ik dus ook op het idee om meerdere LivePicture plantenschilderijen in mijn nieuwe appartement op te hangen. Ze staan prachtig op de diverse muren en het gemak van het ongeveer één keer per maand water geven is denk ik voor iedereen een aanrader.