Wens iemand veel geluk in het nieuwe jaar

Het klavertje 4 wordt beschouwd als een geluksbrenger.
Of je het nu zelf vindt of het geschonken krijgt. Maak er een traditie van.

Wens iemand veel geluk in het nieuwe jaar!

Het klavertje 4 wordt beschouwd als een geluksbrenger. Of je het nu zelf vindt of het geschonken krijgt. Maak er een traditie van. Breng iemand – of dit je geliefde, vriend, familie, collega, buur is – veel geluk met een pot geluksklavertjes en wens ze een gelukkig nieuwjaar.

Ooit eentje gevonden?

Heb jij ze al eens gevonden? In de natuur zijn ze vrij zeldzaam en moet je geluk hebben als je er eentje in het gras ziet staan. Een klavertjevier. De kans dat je er eentje vindt is één op tienduizend. Dus bijna onvindbaar en als je er eentje vind heb je drommels veel geluk.

Een genetische mutant

Eigenlijk is de klavertje vier een mutatie van de gewone klaverplant, maar dan met bladeren die niet uit drie, maar uit vier deelblaadjes bestaan. De vier blaadjes kunnen ook worden gezien als een kruis. Het kruis heeft meerdere betekenissen.

Staat symbool voor

Eigenlijk is de klavertje vier een mutatie van de gewone klaverplant, maar dan met bladeren die uit vier deelblaadjes bestaan. Het klavertjevier bestaat dus uit vier blaadjes. Deze kunnen ook gezien worden als een kruis. Het kruis heeft meerdere betekenissen.

Nieuwjaars gedachte

Vroeger kwam de schoorsteenveger in zijn zwarte kostuum met hoge hoed vaak aan de deur. Wie de schoorsteen regelmatig liet schoonmaken, voorkomt een schoorsteenbrand. De schoorsteenveger brengt dus geluk en voorspoed. In die tijd kwamen de schoorsteenvegers ook geld vragen in het begin van het jaar, zoals nu de kranten- of folderbezorger. Daarom worden schoorsteenvegers nu nog steeds geassocieerd met het begin van het nieuwe jaar en staan ze ook symbool voor geluk net als de klavertjesvier.

Bloemsierkunst Groeneveld houdt van tradities

Geluksbrenger

Vooral door de betrekkelijke zeldzaamheid, maar ook door de vorm, die doet denken aan een kruis, wordt het vinden of het krijgen van een “klavertjevier” sinds de middeleeuwen beschouwd als een geluksbrenger. Volgens een legende stelt elk deelblad iets voor: het eerste de hoop, het tweede vertrouwen, het derde liefde en het vierde geluk.

Het klavertje 4 wordt al sinds de middeleeuwen beschouwd als een geluksbrenger. Of je het nu zelf vindt of het geschonken krijgt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van seizoenen, feestdagen, activiteiten en workshops.

Bloemen bestellen

Online, bel, of kom langs in onze gezellige winkel. Wij helpen u met passie.

7 Dagen vaasgarantie

Wat moet u doen, nadat u uw boeket of bloemstuk in huis heeft gekregen.

Wij staan voor u klaar

Bloemsierkunst Groeneveld maakt als vakkundig bloemist, voor de in Haren en omgeving woonachtige consument en zakelijke afnemers,
mogelijk om mensen te helpen hun gevoel of verhaal te vertellen voor hun geluk of verdriet in een boeket of bloemstuk.

Openingstijden

maandag 13:30 - 17:30
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 17:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten

__________________________

Kromme Elleboog 46
9751 RE Haren

050-5350722