Wat zie je in de herfst?

De eerste blaadjes vallen weer van de bomen. Het wordt kouder, de kachels kunnen aan. En het wordt eerder donker. Dat betekent dat we vaker binnen zijn!

Nu je ’s ochtends koude handen krijgt en het ’s avonds eerder donker wordt merk je het: het wordt herfst. Het weer wordt anders, de bladeren verkleuren, de bladeren vallen af en de vruchten kunnen geplukt worden na de warme zomer. Wij zijn vaker in huis en de kachel mag aan. Om het gezellig te maken ga je naar het bos of kom je naar onze winkel voor herfst bloemen of een herfst creatie.

Eindelijk herfst! Welk bloemen en creaties tref je nu in onze bloemenwinkel?

Chrysant

De chrysant is een veelzijdige bloem is die zich heel goed in boeketten laat verwerken.

Hortensia

De hortensia komt voor in onze tuinen en is als snijbloem mooi te verwerken in boeketten.

Aster

De aster is een herfstachtige bloem te combineren met andere bloemen voor een hip boeket

Lampionplant

Lampionnen zijn typisch herfst en stralen lang indien ze zijn gedroogd.

Familietradities; vele moeders geven hun moeder of oma elk jaar een amaryllisbol of paperwhite bollen voor de feestdagen.

Narcis Paperwhite

Paperwhite narcissen zijn alvast voor de feestdagen. Deze narcissen voorzien de donkere wintermaanden van kleur. De Paperwhite narcissen zijn bij ons verkrijgbaar in oktober en november. Als losse bollen om ze zelf op te potten of door ons opgemaakt in een glazen cilindervaasje.

Traditie houdt in dat als een narcis wordt gedwongen om te bloeien voor het Chinese Nieuwjaar, het geluk voor het hele huishouden zal brengen.

Paperwhite narcissen bloeien vaak al binnen 6 tot 8 weken na het oppotten. Bovendien geuren ze heerlijk, zodat je huis hartje winter al in lentestemming komt!

Paperwhite bol

Amaryllis

Amaryllissen zijn ook het bewijs dat de winter kleurrijk is. Amaryllissen zijn bolbloemen die in de woonkamer tot bloei komen en daar fier overeind staat te stralen. Wit, roze of rood, dat zijn de feestelijke kleuren in de wintertijd.

Familietradities; vele moeders geven hun moeder (oma) elk jaar een amaryllis voor de feestdagen.

De amaryllisbol een echte winterbloeier. Hoe groter de bol, hoe meer bloemen. De amaryllis begint te bloeien bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden.

Amaryllis bol

Onze herfstboeketten en bloemsierkunst bestaan uit de mooiste herfstbloemen. Haal het herfstgevoel in huis met bloemen.

Bij herfst hoort gezelligheid en na de wandeling in het bos kan een vrolijke herfsttafel gemaakt worden. Verzamel besjes, kastanjes, eikels, takken en verder wat de herfst te bieden heeft. De bomen laten de bladeren en vruchten voor je vallen. Met een snoeischaar, lijm en touw en een beetje fantasie maak je een mooie herfsttafel. Ben je zelf niet in de gelegenheid? Dan staan onderstaande bloemenstukken en bloemsierkunst klaar in onze winkel.

Herfst boeket

Herfst bloementaart

Herfst krans

Herfst tafelstuk

Bloemen bestellen?

Bel gerust, of kom langs in onze gezellige winkel. Wij helpen u met passie.

 

050-5370722

Wij staan voor u klaar

Bloemsierkunst Groeneveld maakt als vakkundig bloemist, voor de in Haren en omgeving woonachtige consument en zakelijke afnemers,
mogelijk om mensen te helpen hun gevoel of verhaal te vertellen voor hun geluk of verdriet in een boeket of bloemstuk.

Wij staan voor

vakmanschap, kwaliteit en klantgerichtheid

Openingstijden

maandag 13:30 - 17:30
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 17:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten

__________________________

Kromme Elleboog 46
9751 RE Haren

050-5350722