Vier de zomer met bloemen zoals in Zweden

Midzomer, of Midsommar, is misschien wel de bekendste feestdag in Zweden. Een meer typische traditie dan deze, is er bijna niet. Dus doe zoals de Zweden en vier de start van de zomer!

Wanneer zetten we de zomertijd terug?

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

In de nacht van zaterdag 28 oktober 2023 op zondag 29 oktober 2023 gaat de klok één uur achteruit om 3:00 naar 2:00 uur.
Maar tot die tijd genieten wij van de zomer.

Een midzomerfeest in huis of in de tuin

Samen genieten van het buitenseizoen. Buiten eten, op een gedekte tafel met zomerbloemen, hapjes en drinken.

Midzomerboeket vol betekenis

Verwen jezelf Lelie boeket

Fruit boeket om te smullen

Kleur bekennen

Het is heerlijk groen buiten. Prachtig, maar je wilt ook genieten van andere kleuren uit de natuur. Wie denkt dat een overdadig boeket alleen binnen hoort heeft het goed mis. Neem de grote vaas met delphinium, gerbera en pioenen mee naar buiten en geef het een plek op of aan tafel.

Maar ook terras- en tuinplanten zoals margrieten, hortensia en clematis kun je als gasten aan tafel laten verschijnen. Hang of zet ze in de buurt, snuif de heerlijke geur op, steek een bloem in je haar en geniet van het gevoel van het buitenseizoen.

 

Midzomerfeest

Het midzomerfeest verwijst naar de zomerzonnewende op 21 juni en de voor-christelijke feestelijkheden die hiermee gepaard gaan in voornamelijk Noord-Europa. Oorspronkelijk werd dit feest gevierd op 24 juni, dus drie dagen na de feitelijke zonnewende.

In Duitsland en Nederland wordt het midzomerfeest niet meer op grote schaal gevierd. In 1653 verbood het stadsbestuur van Neurenberg de heidense festiviteiten zelfs. Aangezien tegenwoordig steeds meer (jonge) mensen interesse tonen in de heidense gebruiken van hun voorouders[bron?] wint midzomer, net zoals in Vlaanderen en Nederland, ook in Duitsland echter opnieuw steeds meer aan belang.

Bronnen: Wikipedia/MidzomerfeestVisitsweden.nl en Mooiwatbloemendoen.nl

Midzomerfeest tradities

Meiboom versieren

Bloemen in haar

Gedekte tafel

Lekker eten

Openingstijden

maandag 13:30 - 17:30
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 17:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten

__________________________

Kromme Elleboog 46
9751 RE Haren

050-5350722