We mogen weer Vaderdag vieren

Vaderdag vieren met inachtneming van de enkele basis coronamaatregelen. In huiselijke kring van het gezin mogen we uitbundig Vaderdag vieren. Een reden temeer om bij het krieken van de dag jouw papa met een vrolijk ontbijt te verrassen. Om later op de dag  bij Pa of Opa op visite te gaan.

Over hoeveel dagen is het Vaderdag?

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Vaderdag is op zondag 20 juni

Vaderdag vieren in huiselijke kring

De coronamaatregelen zijn versoepeld, maar we moeten ons nog steeds aan een aantal basisregels houden om het verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Uiteraard kun je Vaderdag met je gezin uitbundig vieren.

Daarnaast mogen we weer op bezoek bij Pa of Opa. Voor grote families is het samenkomen nog lastig, maar de viering in het gezin kan des te vrolijker zijn. Voor het ontbijt geven wij wat extra kleur in deze tijden.

Welke bloem typeert je vader

Zet je vader in het zonnetje met een heerlijk vrolijk ontbijt. Laat Vaderdag goed beginnen een vertel hem waarom jij hem de allerliefste papa vindt. Heb je respect voor hem? Vindt je hem puur? Of ben je dankbaar? Heb je waardering voor hem? Of is hij je kameraard en voel je je verbonden met hem?

Je ontvangt deze week bij Bloemsierkunst Groeneveld een gratis bloem voor hem. Bestel je Vaderdagboeket en kies een extra bloem die bij hem past om jouw gevoelens voor hem te delen. De gratis bloem wordt verstrekt bij afhaling of bij bezorging in onze regio.

Roos rood

Een rode roos staat voor liefde en respect.

Roos wit

Een witte roos staat voor puurheid en waardigheid.

Roos roze

Een roze roos staat voor dankbaarheid en geluk.

Roos oranje

Een oranje roos staat voor waardering en sympathie.

Roos geel

Een gele roos staat voor vriendschap en verbondenheid.

Een passend Vaderdagsboeket

Waar je je vader ook mee verrast, een bos bloemen kan natuurlijk niet ontbreken. En dan hebben we het niet over een standaardboeket van de markt, maar over een boeket dat jij zelf hebt samengesteld met bloemen die lief en sterk tegelijk zijn: precies zoals jouw vader.

Ontbijt met bloemen erbij

Samen ontbijten vinden vaders het allerleukste begin van Vaderdag. Aan tafel of een ontbijt op bed. Leg hem in de watten met het idee dat hij even helemaal niets hoeft te doen. Het Vaderdag ontbijt bestaat o.a. uit: verse croissants, verse bolletjes, rijstwafel, vleeswaren, kaas, smeerkaas, brie, pindakaas, jam, hagelslag, koffie of thee, verse jus d’orange, roomboter, een eitje, vers fruit, muesli, yoghurt.

Maak de sfeer gezellig met een persoonlijk door ons samen te stellen Vaderdagboeket en maak het geheel af met een klein ontbijt boeketje met een persoonlijke boodschap van jezelf en van de kinderen.

Een mooi liedje over Papa

Vaderdag in onze bloemenwinkel

Stap komende week binnen in onze bloemenwinkel aan de Kromme Elleboog 46. In overleg met u stellen wij een boeket samen met zijn lievelingsbloemen. Of bestel alvast online je Vaderdagboeket en ontvang een extra bloem, dat zijn karakter typeert. 

Bestel online je vaderdagboeket en kies een bloem nader keuze

Of bel ons.

Maak het Vaderdagboeket extra persoonlijk met je eigen tekst gedrukt op lint.

Wij zijn lid van Fleurop

Wij bezorgen bloemen voor Fleurop. Persoonlijk bezorgd door ons als lokale vakbloemist.
En wij verzenden uw bestelling nationaal en internationaal naar andere lokale vakbloemisten.

Oorsprong Vaderdag

Vaderdag is een feestdag ter ere van vaders, waarbij hun vaderschap, vaderlijke plichten en de invloed van vaders in de samenleving wordt gevierd. In Nederland wordt het gevierd op de derde zondag in juni.

Vanaf 1937 in Nederland

In Nederland werd vanaf 1937 in oktober Vaderdag gevierd. Op initiatief van de toenmalige Nederlandse Bond van Herenmodedetaillisten werd in 1948 afgesproken dat Vaderdag verplaatst zou worden naar de derde zondag van juni.

Hoe is Vaderdag een feestdag geworden

Naar verluidt is Vaderdag in 1909 geïntroduceerd door mevrouw Sonora Smart Dodd, uit de staat Washington, waarbij zij haar vader, William Jackson Smart, wilde eren. Hij was een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog, die weduwnaar was geworden, nadat zijn vrouw in het kraambed bij de geboorte van hun zesde kind gestorven was. Toen zijn dochter volwassen geworden was, wilde ze de kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader onder de aandacht brengen. Zij was hiervoor geïnspireerd door Anna Jarvis, die een jaar eerder een Moederdag had gelanceerd.

De eerste Vaderdag vond toen plaats op 19 juni 1910 in Spokane in de staat Washington. President Calvin Coolidge steunde in 1924 het idee om een Vaderdag te vieren, maar het geheel uit mannen bestaande Amerikaanse congres wilde niet iets doorvoeren dat zo de mannen in het zonnetje zette. Het effect hiervan was dat de dag pas officieel in de VS erkend werd tijdens het presidentschap van Richard Nixon in 1972.

Openingstijden

maandag 13:30 - 17:30
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 17:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten

__________________________

Kromme Elleboog 46
9751 RE Haren

050-5350722