Binnenkort is het weer Vaderdag!

Vaderdag is een feestdag ter ere van vaders, waarbij het vaderschap en het belang van vaders voor de opvoeding en verzorging van hun kinderen wordt gevierd. Een reden temeer om bij het krieken van de dag jouw papa met een vrolijk ontbijt te verrassen. Om later op de dag  bij Pa of Opa op visite te gaan.

Over hoeveel dagen is het Vaderdag?

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Vaderdag is op zondag 18 juni

Binnenkort vieren we Vaderdag

Vaderdag vieren met bloemen of planten kan een geweldige manier zijn om je vader te laten zien hoeveel je om hem geeft.

Welke bloem typeert je vader

Zet je vader in het zonnetje met een heerlijk vrolijk ontbijt. Laat Vaderdag goed beginnen een vertel hem waarom jij hem de allerliefste papa vindt. Heb je respect voor hem? Vindt je hem puur? Of ben je dankbaar? Heb je waardering voor hem? Of is hij je kameraard en voel je je verbonden met hem?

Je ontvangt deze week bij Bloemsierkunst Groeneveld een gratis bloem voor hem. Bestel je Vaderdagboeket en kies een extra bloem die bij hem past om jouw gevoelens voor hem te delen. De gratis bloem wordt verstrekt bij afhaling of bij bezorging in onze regio.

Roos rood

Een rode roos staat voor liefde en respect.

Roos wit

Een witte roos staat voor puurheid en waardigheid.

Roos roze

Een roze roos staat voor dankbaarheid en geluk.

Roos oranje

Een oranje roos staat voor waardering en sympathie.

Roos geel

Een gele roos staat voor vriendschap en verbondenheid.

Een passend Vaderdagsboeket

Waar je je vader ook mee verrast, een bos bloemen kan natuurlijk niet ontbreken. En dan hebben we het niet over een standaardboeket van de markt, maar over een boeket dat jij zelf hebt samengesteld met bloemen die lief en sterk tegelijk zijn: precies zoals jouw vader.

Vaderdag vieren met planten

Met een kamerplant? Overweeg om je vader een kamerplant cadeau te geven. Kies een plant die past bij zijn smaak en levensstijl. Als hij bijvoorbeeld van tuinieren houdt, kan een kruidenplant of een minituintje een goed idee zijn.

Met een tuinplant? Als je vader van tuinieren houdt, kun je hem helpen de tuin te verfraaien met een bloeiende plant of zelfs een kleine boom te geven, zoals een sinasappel-, citroen- of olijfboom.

Met een kantoorplant? Als je vader enorm gestrest is op kantoor. Een kantoorplant draagt bij aan een meer ontspannen en positieve werkomgeving voor je vader en verbetert zijn concentratie en productiviteit.

Een mooi liedje over Papa

Vaderdag in onze bloemenwinkel

Stap komende week binnen in onze bloemenwinkel aan de Kromme Elleboog 46. In overleg met u stellen wij een boeket samen met zijn lievelingsbloemen. Of bestel alvast online je Vaderdagboeket en ontvang een extra bloem, dat zijn karakter typeert. 

Bestel online je vaderdagboeket en kies een bloem nader keuze

Of bel ons.

Maak het Vaderdagboeket extra persoonlijk met je eigen tekst gedrukt op lint.

Wij zijn lid van Fleurop

Wij bezorgen bloemen voor Fleurop. Persoonlijk bezorgd door ons als lokale vakbloemist.
En wij verzenden uw bestelling nationaal en internationaal naar andere lokale vakbloemisten.

Oorsprong Vaderdag

Vaderdag is een feestdag ter ere van vaders, waarbij hun vaderschap, vaderlijke plichten en de invloed van vaders in de samenleving wordt gevierd. In Nederland wordt het gevierd op de derde zondag in juni.

Vanaf 1937 in Nederland

In Nederland werd vanaf 1937 in oktober Vaderdag gevierd. Op initiatief van de toenmalige Nederlandse Bond van Herenmodedetaillisten werd in 1948 afgesproken dat Vaderdag verplaatst zou worden naar de derde zondag van juni.

Hoe is Vaderdag een feestdag geworden

Naar verluidt is Vaderdag in 1909 geïntroduceerd door mevrouw Sonora Smart Dodd, uit de staat Washington, waarbij zij haar vader, William Jackson Smart, wilde eren. Hij was een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog, die weduwnaar was geworden, nadat zijn vrouw in het kraambed bij de geboorte van hun zesde kind gestorven was. Toen zijn dochter volwassen geworden was, wilde ze de kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader onder de aandacht brengen. Zij was hiervoor geïnspireerd door Anna Jarvis, die een jaar eerder een Moederdag had gelanceerd.

De eerste Vaderdag vond toen plaats op 19 juni 1910 in Spokane in de staat Washington. President Calvin Coolidge steunde in 1924 het idee om een Vaderdag te vieren, maar het geheel uit mannen bestaande Amerikaanse congres wilde niet iets doorvoeren dat zo de mannen in het zonnetje zette. Het effect hiervan was dat de dag pas officieel in de VS erkend werd tijdens het presidentschap van Richard Nixon in 1972.

Openingstijden

maandag 13:30 - 17:30
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 17:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten

__________________________

Kromme Elleboog 46
9751 RE Haren

050-5350722