Begraafplaats De Harenerhof

Begraafplaats De Harenerhof

De begraafplaats De Harenerhof is gelegen in een ecologisch groengebied, extensief agrarisch gebied en uitloopgebied voor nabij gelegen woningen. Bij de aanleg ervan is rekening gehouden met het handhaven van de graslandzone rond het bestaande bosgebied en is inheems plantmateriaal gebruikt

Er zijn drie grafheuvels als verwijzing naar de oertijd, aangezien grafheuvels veelvuldig voorkwamen in de regio van De Hondsrug. De grafheuvel is zo ingericht dat het aangrenzende natuurgebied volledig open blijft. Het zicht op Haren en de overige grafheuvels is zo veel mogelijk afgeschermd.

De heuvel vertoont een hoogteverloop van west naar oost. Het hoogste punt in het westen wordt het meest intensief gebruikt, hier liggen de keldergraven. Richting het laagste punt wordt steeds minder intensief begraven.

De grafheuvels bevinden zich op de overgang tussen bos en weidegebied en vormen strakke, intensief beheerde eilanden in een extensief beheerd landschap. Op die manier ontstaat een ecologische gradiƫnt van oost naar west, die aan de oostzijde start als bosgebied en via de ruige overgangszone en het extensief beheerde weidegebied in het agrarisch gebied eindigt.

Begraven in Groningen en Haren

Groningen kent een tiental gemeentelijke begraafplaatsen. Deze begraafplaatsen zijn prachtige, verstilde plekken in de stad en Haren en Ten Boer. De begraafplaatsen hebben een passende sfeer door hun bijzondere en parkachtige omgeving. Ze vormen een rustpunt in de drukte van het dagelijkse leven.

De gemeente koestert deze plaatsen voor herdenking en beschouwing. De begraafplaatsen zijn ingepast in de landschappelijke, ecologische, archeologische en cultuurhistorische waarden.

Contact

Dr. E.H. Ebelsweg
9751 XC Haren

Bron en ontwerp:
Hollandschap BV

Aanleg door:
Bartelds hoveniersbedrijf Onnen

Uitvaartbloemen

Een laatste tastbare, natuurlijke groet, die vele gevoelens vertolkt. Het kan een losse bloem, een simpel boeket zijn of een rijk gevarieerd bloemstuk in vele kleuren. Of een rouwstuk, grafwerk met misschien alleen maar witte bloemen.

Grafverzorging

Begraven in Groningen en Haren. Op de begraafplaats De Harenerhof in Haren Groningen kunt u bij Bloemsierkunst Groeneveld terecht voor grafverzorging. Een periodiek onderhoud van bloemen en planten ter herdenking en beschouwing van de overledene.