Begraafplaats De Eshof

Begraafplaats De Eshof

De begraafplaats werd in 1885 aangelegd aan de Rijksstraatweg. Het oude rechthoekige terrein wordt grotendeels omhaagd door eiken. De begraafplaats wordt door een centrale zuidwest-noordoost as in tweeën gedeeld. Aan beide zijden van de as bevinden zich rechthoekige begraafperken, verdeeld in vijf afdelingen. De oudste zerk stamt uit 1890.

In 1918 werd de begraafplaats aan de zuidoostzijde uitgebreid naar een ontwerp van tuinarchitect Jan Vroom jr. Vroom maakte een symmetrische, vlindervormige opzet met een brede middenas, die gelijk loopt aan de hoofdas van het oude deel. Centraal punt van dit deel is een rond gazon met een zonnewijzer. Aan het begin werd een poortgebouw geplaatst.

Het jongste deel van de begraafplaats sluit aan de noordoostzijde aan op de aanleg uit 1918.

Bron: Wikipedia

Begraven in Groningen en Haren

Groningen kent een tiental gemeentelijke begraafplaatsen. Deze begraafplaatsen zijn prachtige, verstilde plekken in de stad en Haren en Ten Boer. De begraafplaatsen hebben een passende sfeer door hun bijzondere en parkachtige omgeving. Ze vormen een rustpunt in de drukte van het dagelijkse leven.

De gemeente koestert deze plaatsen voor herdenking en beschouwing. De begraafplaatsen zijn ingepast in de landschappelijke, ecologische, archeologische en cultuurhistorische waarden.

Contact

Rijksstraatweg 290
9752 CM Haren

Rijksmonumenten:
Zie Wikipedia

Aanleg door:
Tuinarchitect Jan Vroom jr.

Op deze begraafplaats liggen ook 15 oorlogsgraven van onder andere 3 Britse en 1 Nieuw Zeelandse militair die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Vier Mei Comité van Haren legt jaarlijks bloemen bij de graven tijdens de Nationale Dodenherdenking.

Uitvaartbloemen

Een laatste tastbare, natuurlijke groet, die vele gevoelens vertolkt. Het kan een losse bloem, een simpel boeket zijn of een rijk gevarieerd bloemstuk in vele kleuren. Of een rouwstuk, grafwerk met misschien alleen maar witte bloemen.

Grafverzorging

Begraven in Groningen en Haren. Op de begraafplaats De Harenerhof in Haren Groningen kunt u bij Bloemsierkunst Groeneveld terecht voor grafverzorging. Een periodiek onderhoud van bloemen en planten ter herdenking en beschouwing van de overledene.