Ontmoet Mariëlle Smilde

Fantastisch om als bloemist terug te zijn in Haren.

Wie is Mariëlle Smilde

Vanaf 1 april kunt u haar voor het eerst ontmoet hebben. Of toch niet? Voor de Harenaars is ze namelijk geen onbekende. Naast de ruim 20-jarige bloemisten ervaring van Clarissa heeft ook Mariëlle een staat van dienst van ruim 20 jaar. Dit vakmanschap vind ook zij belangrijk en zij besteed veel aandacht aan haar kennis van bloemen, planten en technieken voor de bloemsierkunst.

Fantastisch om als bloemist terug te zijn in Haren

Mijn eerste werkervaring met Bloemsierkunst Groeneveld was zo’n 4 à 5 jaar geleden. Toen mocht ik invallen voor Clarissa vanwege haar zwangerschap van Benthe. Het voelde toen ontzettend goed, vertrouwd en fijn. Helaas kon ik niet blijven … en na al die jaren kreeg ik een telefoontje en ben ik weer aan het werk bij Groeneveld! Vanaf dag 1 voelt het weer ontzettend goed en vertrouwd. Een nieuwe locatie, een nieuwe eigenaar, maar dezelfde klanten. Het voelt als de ‘oude’ Groeneveld.

De kracht van Bloemsierkunst Groeneveld ligt bij de tijd voor de klanten en prachtige bloemen. We maken degelijk en goed bloemwerk!”

Haal ze in huis en geniet van alle mooie bloemen

Mijn uitdaging is om telkens voor u nieuwe mooie combinaties te maken. Elk boeket of bloemstuk is anders, we gaan samen in gesprek om tot iets moois te komen.

Leuke reacties

Toch wel grappig, nu we regelmatig met elkaar in gesprek zijn, blijkt dat Clarissa en ik destijds gelijktijdig de opleiding aan het Terra College te Emmen gevolgd hebben. In die tijd kenden we elkaar nog niet. De eerste kennismaking is later gekomen. In Haren welteverstaan. Toen werkte ik voor zowel Bloemen Mozaïk aan de Brinkhorst als later ook bij Flowers Freestyle aan de Kerkstraat. In die periode hadden we regelmatig contact als bloemisten onder elkaar. Maar nu, weer in Haren als bloemist werkzaam zijn, het voelt weer als thuis!

Vanaf mijn eerste week in april hebben we hele leuke reacties van klanten ontvangen, maar bovenal ook het weerzien en herkenning van klanten uit eerdere ontmoetingen. Het fijne is dat de mensen in Haren, Glimmen, Helpman en Groningen Zuid een goed boeket of bloemstuk weten te waarderen.

Van Drentse platteland en nu gesetteld in Groningen Zuid

Ik ben opgegroeid op het mooie Drentse platteland, altijd dol geweest op de natuur en struinde van jongs af aan vaak door het bos op zoek naar mooie takken en beestjes. Ik mocht ook graag helpen in de tuin, al die mooie bloemen en fijne geuren.

Elke dag creatief bezig zijn, dat is geweldig

Als vervolg van mijn middelbare school zocht ik een creatieve opleiding en kwam zo in bloemen terecht. Dat was een verademing na al dat leren, opeens elke dag creatief bezig zijn was geweldig! Na opleiding in Emmen heb ik een jaar in ‘t mooie Ierland gewoond en gewerkt. Dat was een fantastische ervaring, veel geleerd en gezien.

Terug in Nederland direct op zoek gegaan naar nieuwe uitdaging en zodoende in Groningen terecht gekomen. Eerst in de Korrewegbuurt gewoond samen met Jasper en nu wonen we al jaren met veel plezier in Helpman. Ondertussen zijn we trotse ouders geworden van 2 kindjes, dochter Jip van bijna 5 en een zoontje Mingus die in December 2017 is geboren!

Helpman

Bloemsierkunst Groeneveld

Openingstijden

maandag 13:30 - 17:30
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 17:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten

__________________________

Kromme Elleboog 46
9751 RE Haren

050-5350722