Fleur Koningsdag op met oranje geuren

Maak je huis gezellig met een boeket oranje bloemen in een unieke Holland vaas. De Nederlandse driekleur kun je ook in een boeket rozen samenstellen in de tinten rood, wit en blauw. Al onze met de hand samengestelde creaties worden feestelijk ingepakt met papier of lint in onze nationale kleuren. Bloemsierkunst Groeneveld is nu dealer van Royal Goedewaagen.

Wanneer is het Koningsdag?

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Op zaterdag 27 april vieren wij de verjaardag van de Koning.

Oorsprong Koninginnedag / Koningsdag

We vieren sinds 2014 Koningsdag, maar eerder Prinsessedag (1885-1890) en Koninginnedag (1891-2013). Het is een nationale feestdag in het Koninkrijk der Nederlanden ter ere ons staatshoofd. Voor de meeste werknemers is Koningsdag een vrije dag en wordt het gevierd met verschillende festiviteiten georganiseerd door Oranje verenigingen. Zo ook de Harense vrijmarkt, waar de meeste mensen iets van oranje kleding dragen.

Traditioneel brengt de vorst op deze dag ook een ceremonieel bezoek aan een of meer gemeenten van het land. In 2019 zijn Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aanwezig bij de viering van Koningsdag in Amersfoort.

Bronnen: Koninklijk Huis en Wikipedia

2018: Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun kinderen de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane. Beeld: ©RVD – Erwin Olaf

Oranje sferen in onze bloemenwinkel

Graspedium

Papaver

Nertera

Holland Vaas

Unieke Holland collectie van Royal Goedewaagen

Royal Goedewaagen heeft een unieke Holland collectie ontwikkeld met Sander Alblas. Zoals de contour vazen en de Holland schalen. Deze items zijn te bestellen in de traditionele Nederlandse kleuren. Bij Bloemsierkunst Groneneveld kunt u onderstaande items direct betellen.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Een uniek cadeau of relatiegeschenk. Bestel een fleurig boeket en geef een Holland vaas cadeau in de kleur oranje, rood, wit of blauw. De Holland vazen zijn als standaard te bestellen of als uniek item met bijvoorbeeld een inscriptie of met een logo opdruk.

Holland vaas oranje

Holland vaas rood

Holland vaas wit

Holland vaas blauw

Aanhef

Opt-in

4 + 6 =

Bij het aanvinken van de “opt-in” bent u akkoord met het privacy-beleid van Bloemsierkunst Groeneveld.

Vul het reserveringsformulier in, wij bellen je voor het opnemen van je wensen.

Of bel ons.

Koninklijke boeketten en kransen

Op basis van onze ervaringen met Prinses Beatrix heeft Bloemsierkunst Groeneveld heeft speciaal voor Koningin Máxima een aantal prachtige koninklijke boeketten samengesteld.

Deze voorbeeld boeketten zijn verkrijgbaar in onze bloemenwinkel.

  • Boeket Mooie Máxima in oranjetinten met onder andere rozen, germini’s en nutan.
  • Boeket Royaal gebaar met rozen, lelies en variërende seizoensbloemen in blauw/witte kleuren.
  • Boeket Vorstelijk voorjaar met oranje en roze rozen en germini’s.

Koningsdag Maastricht 2020 gaat niet door

Koningsdag 2020 zal dit jaar niet worden gevierd in Maastricht met het bezoek van de Koninklijke Familie als enorm bijzondere toevoeging van deze dag. In het algehele maatschappelijke belang is er besloten dit grootse volksfeest officieel te annuleren. Klik hier en lees meer.

Corona maakt van Koningsdag dit jaar Woningsdag

De Oranjebond heeft een brainstorm gehouden onder de leden en daar is een alternatief programma uitgekomen.

Maandag 27 april begint om 9.45 uur met het luiden van de klokken door het hele land. Om 10.10 uur begint op televisie een speciaal NOS-programma met een terugblik op voorgaande Koningsdagen.

Om 12.00 uur luidt de bel voor de digitale kleedjesmarkt, een vrijmarkt op internet. Kinderen zijn van harte uitgenodigd om een digitale brief aan de koning te sturen, waarin ze naast een felicitatie ook vertellen wat de coronacrisis met hen doet. De brieven worden gebundeld en ‘s middags aan de koning aangeboden.

Het is de bedoeling dat de dag wordt afgesloten met een thuistoost. Om 16.00 uur heft iedereen het glas op de koning, die 53 jaar wordt. Hij zou zijn verjaardag eigenlijk in Maastricht vieren, maar blijft nu noodgedwongen thuis. Klik hier en lees meer.

Openingstijden

maandag 13:30 - 17:30
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 17:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten

__________________________

Kromme Elleboog 46
9751 RE Haren

050-5350722