Fleur Koningsdag op met oranje geuren

Maak je huis gezellig met een boeket oranje bloemen in een oranje Dutz vaas. De Nederlandse driekleur kun je ook in een boeket rozen samenstellen in de tinten rood, wit en blauw. Al onze met de hand samengestelde creaties worden feestelijk ingepakt met papier of lint in onze nationale kleuren. Bloemsierkunst Groeneveld heeft een uitgebreide collectie van Dutz vazen.

Wanneer is het Koningsdag?

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Op dinsdag 27 april vieren wij de verjaardag van de Koning.

Oorsprong Koninginnedag / Koningsdag

We vieren sinds 2014 Koningsdag, maar eerder Prinsessedag (1885-1890) en Koninginnedag (1891-2013). Het is een nationale feestdag in het Koninkrijk der Nederlanden ter ere ons staatshoofd. Voor de meeste werknemers is Koningsdag een vrije dag en wordt het gevierd met verschillende festiviteiten georganiseerd door Oranje verenigingen. Zo ook de Harense vrijmarkt, waar de meeste mensen iets van oranje kleding dragen.

Traditioneel brengt de vorst op deze dag ook een ceremonieel bezoek aan een of meer gemeenten van het land. In 2019 zijn Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aanwezig bij de viering van Koningsdag in Amersfoort.

Bronnen: Koninklijk Huis en Wikipedia

2018: Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun kinderen de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane. Beeld: ©RVD – Erwin Olaf

Oranje sferen in onze bloemenwinkel

Graspedium

Papaver

Nertera

Holland Vaas

Koninklijke boeketten en kransen

Op basis van onze ervaringen met Prinses Beatrix heeft Bloemsierkunst Groeneveld heeft speciaal voor Koningin Máxima een aantal prachtige koninklijke boeketten samengesteld.

Deze voorbeeld boeketten zijn verkrijgbaar in onze bloemenwinkel.

  • Boeket Mooie Máxima in oranjetinten met onder andere rozen, germini’s en nutan.
  • Boeket Royaal gebaar met rozen, lelies en variërende seizoensbloemen in blauw/witte kleuren.
  • Boeket Vorstelijk voorjaar met oranje en roze rozen en germini’s.

Koningsdag 2021

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane zijn aanwezig op de High Tech Campus in Eindhoven ter gelegenheid van Koningsdag 2021. Vanuit een studio nemen zij deel aan een speciale online en tv-uitzending waarin Brainport Eindhoven zich presenteert aan de hand van het thema KennisMaken. Klik hier en lees meer.

Tijdens de Koningsdaguitzending worden de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen. Het Koningsdagprogramma kan in afstemming met de gemeente Eindhoven nog wijzigen of komen te vervallen indien de epidemiologische omstandigheden daar aanleiding toe geven.

Koningsdag Groningen

In verband met het corona-virus zijn alle evenementen en activiteiten rondom Koningsdag in de gemeente Groningen dit jaar afgelast en wordt iedereen opgeroepen om vooral thuis te blijven.

Om deze dag er toch een beetje feestelijk uit te laten zien, kun je natuurlijk wél (van zonsopgang tot zonsondergang) je vlag en wimpel uitsteken op deze Koningsdag. En er zijn een aantal activiteiten die je thuis en digitaal kunt doen. De Oranjevereniging Groningen sluit zich aan bij de plannen van de Oranjebond. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een brief schrijven of een tekening maken voor de Koning. Meer informatie op www.oranjebond.nl.

Openingstijden

maandag 13:30 - 17:30
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 17:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten

__________________________

Kromme Elleboog 46
9751 RE Haren

050-5350722