Fleur Koningsdag op met oranje geuren

Maak je huis gezellig met een boeket oranje bloemen in een oranje Dutz vaas. De Nederlandse driekleur kun je ook in een boeket rozen samenstellen in de tinten rood, wit en blauw. Al onze met de hand samengestelde creaties worden feestelijk ingepakt met papier of lint in onze nationale kleuren. Bloemsierkunst Groeneveld heeft een uitgebreide collectie van Dutz vazen.

Wanneer is het Koningsdag?

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Op donderdag 27 april vieren wij de verjaardag van de Koning.

Oorsprong Koninginnedag / Koningsdag

We vieren sinds 2014 Koningsdag, maar eerder Prinsessedag (1885-1890) en Koninginnedag (1891-2013). Het is een nationale feestdag in het Koninkrijk der Nederlanden ter ere ons staatshoofd. Voor de meeste werknemers is Koningsdag een vrije dag en wordt het gevierd met verschillende festiviteiten georganiseerd door Oranje verenigingen. Zo ook de Harense vrijmarkt, waar de meeste mensen iets van oranje kleding dragen.

Traditioneel brengt de vorst op deze dag ook een ceremonieel bezoek aan een of meer gemeenten van het land. In 2023 zijn Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aanwezig bij de viering van Koningsdag in Rotterdam. Rotterdam viert 10 jaar Koningsdag, zie hier het programma.

Bronnen: Koninklijk Huis en Wikipedia

Bloemsierkunst Groeneveld - Koningsdag - Koninklijk huis

2021: Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun kinderen de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane.

Beeld: ©RVD – Mischa Schoemaker

Oranje sferen in onze bloemenwinkel

Graspedium

Papaver

Nertera

Holland Vaas

Bestel online

Een uniek cadeau of relatiegeschenk. Bestel een fleurig boeket in combinatie met een oranje Dutz vaas of een unieke Holland schaal van Royal Goedewaagen.

Koninklijke boeketten en kransen

Op basis van onze ervaringen met Prinses Beatrix heeft Bloemsierkunst Groeneveld heeft speciaal voor Koningin Máxima een aantal prachtige koninklijke boeketten samengesteld.

Deze voorbeeld boeketten zijn verkrijgbaar in onze bloemenwinkel.

  • Boeket Mooie Máxima in oranjetinten met onder andere rozen, germini’s en nutan.
  • Boeket Royaal gebaar met rozen, lelies en variërende seizoensbloemen in blauw/witte kleuren.
  • Boeket Vorstelijk voorjaar met oranje en roze rozen en germini’s.

Koningsdag 2023

Zijne Majesteit de Koning woont op donderdga 27 april 2023 met leden van het Koninklijk gezin en leden van de Koninklijke Familie de viering bij van Koningsdag in Rotterdam. Hier vieren ze 10 jaar Koningsdag. Klik hier en lees meer.

Koningsdag Rotterdam

Op donderdag 27 april 2023 viert de Koning samen met zijn familie Koningsdag in Rotterdam. De viering van 10 jaar Koningschap in 010 belooft een groot feest te worden. Op z’n Rotterdams. Met een veelzijdig en kleurrijk programma voor het Koninklijke gezelschap én voor iedereen die het feest die dag mee wil vieren. Het thema is: Wij zijn allemaal Kings & Queens. Want, iedereen is bijzonder. Op ieder hoofd past een kroon!

De route van de Koninklijke Familie begint donderdag 27 april om 11.00 uur ter hoogte van het Afrikaanderplein. Op deze plek wordt het Koninklijk gezelschap op feestelijke wijze welkom geheten. Er klinkt een massaal ‘Lang zal hij leven’ als de Koning wordt toegezongen door een gelegenheidskoor bestaande uit leden van verschillende koren uit de stad. Burgemeester Ahmed Aboutaleb en Commissaris van de Koning Jaap Smit verzorgen de officiële ontvangst. Ook is er een rol voor kinderburgemeester Louey Zerourou. Vijftig kinderen van vijf scholen verwelkomen de Koning en het gezelschap in hun eigen buurt. Samen brengen zij een speciaal door ZangExpress gecomponeerd lied in: Kings & Queens. Ook is er een digitale ontmoeting met de kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis die met behulp van ‘de Klasgenoot van het Mooiste Contact Fonds’ het feest toch van heel dichtbij mee kunnen maken.

Openingstijden

maandag 13:30 - 17:30
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 17:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten

__________________________

Kromme Elleboog 46
9751 RE Haren

050-5350722