Fleur Koningsdag op met oranje geuren

Maak je huis gezellig met een boeket oranje bloemen in een oranje Dutz vaas. De Nederlandse driekleur kun je ook in een boeket rozen samenstellen in de tinten rood, wit en blauw. Al onze met de hand samengestelde creaties worden feestelijk ingepakt met papier of lint in onze nationale kleuren. Bloemsierkunst Groeneveld heeft een uitgebreide collectie van Dutz vazen.

Wanneer is het Koningsdag?

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Op woensdag 27 april vieren wij de verjaardag van de Koning.

Oorsprong Koninginnedag / Koningsdag

We vieren sinds 2014 Koningsdag, maar eerder Prinsessedag (1885-1890) en Koninginnedag (1891-2013). Het is een nationale feestdag in het Koninkrijk der Nederlanden ter ere ons staatshoofd. Voor de meeste werknemers is Koningsdag een vrije dag en wordt het gevierd met verschillende festiviteiten georganiseerd door Oranje verenigingen. Zo ook de Harense vrijmarkt, waar de meeste mensen iets van oranje kleding dragen.

Traditioneel brengt de vorst op deze dag ook een ceremonieel bezoek aan een of meer gemeenten van het land. In 2019 zijn Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aanwezig bij de viering van Koningsdag in Amersfoort.

Bronnen: Koninklijk Huis en Wikipedia

Bloemsierkunst Groeneveld - Koningsdag - Koninklijk huis

2021: Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun kinderen de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane.

Beeld: ©RVD – Mischa Schoemaker

Oranje sferen in onze bloemenwinkel

Graspedium

Papaver

Nertera

Holland Vaas

Koninklijke boeketten en kransen

Op basis van onze ervaringen met Prinses Beatrix heeft Bloemsierkunst Groeneveld heeft speciaal voor Koningin Máxima een aantal prachtige koninklijke boeketten samengesteld.

Deze voorbeeld boeketten zijn verkrijgbaar in onze bloemenwinkel.

  • Boeket Mooie Máxima in oranjetinten met onder andere rozen, germini’s en nutan.
  • Boeket Royaal gebaar met rozen, lelies en variërende seizoensbloemen in blauw/witte kleuren.
  • Boeket Vorstelijk voorjaar met oranje en roze rozen en germini’s.

Koningsdag 2022

Zijne Majesteit de Koning woont op woensdag 27 april 2022 met leden van het Koninklijk gezin en leden van de Koninklijke Familie de viering bij van Koningsdag in Maastricht, hoofdstad van de provincie Limburg. Klik hier en lees meer.

Koningsdag Maasstricht

Koningsdag 2022, het wordt een dag van verbondenheid. Een dag waar we ons met z’n allen zo lang op verheugd hebben. Op woensdag 27 april 2022 zal de koninklijke familie namelijk Koningsdag in Maastricht gaan vieren. Klik hier en lees meer

Ik zou je willen vragen…
Dat leven, hoe is dat voor jou?
Om het gevoel van Koningsdag 2022 in Maastricht vast te leggen, is er door lokaal talent deze video gemaakt. Een video over het leven in (de hoofdstad) van Limburg waarin verschillende onderdelen van het programma zijn verwerkt. Dat is vastelaovend, dat is goede smaak, verenigingen die verenigen en mensen die elkaar omarmen met het dialect. Een bijzondere film waar we trots (GRUUTS) op zijn!

Openingstijden

maandag 13:30 - 17:30
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 17:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten

__________________________

Kromme Elleboog 46
9751 RE Haren

050-5350722