Alleen gezellige thuis workshops mogelijk

Alleen gezellige thuis workshops mogelijk

Leuk dat jullie als familie of vriendinnen bij elkaar gekomen bent. Wij hebben alle gereedschap, materialen en benodigdheden gebracht voor een gezellige avond. Samen gaan jullie aan de slag om een kerstkrans of kerststuk te maken.

Ook dit jaar dus anders vanwege de coronamaatregelen. Wij kunnen niet aanwezig zijn. Vanwege coronamaatregelen moeten we 1,5 meter afstand houden en mogen jullie met maximaal 4 mensen bij de gastvrouw op bezoek. U als gastvrouw helpen wij met de bonbons en voor het beste resultaat helpen wij jullie met onze instructies.

Wat als je het even niet weet? Je kunt natuurlijk ouderwets afkijken bij de andere deelnemers. Maar je kunt ook onze handleiding doorlezen voor stappen, technieken en suggesties. Weet je het echt niet en wil je het zien? Bekijk dan hieronder onze instructievideo’s. Wij vonden het spannend om ze te maken. Het is geen vlog, maar wel nuttig om te bekijken.

Wij wensen jullie veel plezier en gezelligheid. Jacquelien, Mariëlle, Ria, Tineke en ikzelf zijn benieuwd naar jullie resultaten. Wij ontvangen graag enkele sfeerbeelden met de gemaakte kerstkransen.

Instructievideo Kerstkrans

Instructievideo Kerststuk

Bekijk ook bovenstaande video voor extra toelichting en technieken.

De materialen

Controleer voor alle zekerheid de checklist met de bezorgde materialen.

De materialen zijn zorgvuldig samengesteld en bestaan uit: gereedschap & benodigdheden, het basis element voor de kerstkrans of kerststuk en diverse groenmaterialen, droogmaterialen en kerstballen om tot een mooi resultaat te komen.

Het gereedschap

Het te gebruiken gereedschap bestaat uit een mes, snoeischaar en lijmpistool met lijmpatronen. Het lijmpistool wordt heet aan het uiteinde.

Het vervangen van de lijmpatroon is eenvoudig. Indien het lijmpatroon in het pistool verdwijnt kun je alvast een nieuwe patroon insteken in het pistool. Druk de patroon licht aan, zodat het tegen de oude patroon aan komt te zitten.

Het opgroenen

De oasering hebben wij in onze binderij voorbereid. De ring wat nat aangeleverd met extra tape om te voorkomen dat de oase losraakt van ring. Doorloop de volgende stappen om de oasering volledig op te groenen.

  1. Galaxbladeren dakpansgewijs insteken.
  2. Nanagroen insteken door de galaxbladeren.
  3. Skimmia ontdoen van bladeren en insteken.
  4. Controleer uiteindelijk over de oasering volledig uit het zicht onttrokken is. Vanaf de buitenkant, bovenkant en de binnenkant.

Het decoreren

Nadat de oasesing volledig in het groen gestoken is kan de krans wordt versiert met de kerstdecoraties. Hiervoor zijn diverse droogmaterialenn en kerstballen beschikbaar. Niks moet, alles mag. Doe het vooral op je gevoel.

Gebruik het lijmpistool om de decoraties te plakken. Wees niet te zuinig met het gebruik van de lijm. Breng een flinke klodder lijm en plaats het voorwerp op de krans. Druk het vervolgens ligt een vijftal seconden aan, zodat de lijm hecht aan de krans.

Tip: scherpe puntjes

Maak met het mesje scherpe puntjes van de stelen van het groen om ze makkelijk door de galaxbladeren in het oase te kunnen steken. 

Tip: prik gaatjes

Maak met het mesje een sneetje in het galaxblad en steek het groen er doorheen.

Tip: maak toefjes

Maak van reststukjes Nanagroen toefjes. Bindt het groen samen met het ijzerdraad. Hierdoor wordt restafval voorkomen.

Tip: splits Skimma

Splits grote knoppen Skimmia in tweeën. Door de knop door te snijden wordt het materiaal optimaal gebruikt.

Vragen? Bel 050-5350722.

Bekijk hieronder de instructievideo’s

Wat gaan we maken

Kerstdecoraties plakken

Het gereedschap

Wat is het eindresultaat?

Opgroenen

Lachen bloopers

Wij wensen jullie hele fijne feestdagen.

Openingstijden

maandag 13:30 - 17:30
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 17:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten

__________________________

Kromme Elleboog 46
9751 RE Haren

050-5350722