Wandelen door het groen van Haren

Vier dagen met vriendjes en klasgenoten wandelen door de mooie buitengebieden van Haren. En op de laatste dag een feestelijke intocht. Ouders onthalen onze helden met bloemen. Bloemsierkunst Groeneveld heeft leuke boeketjes of zonnebloemen klaarstaan met een cadeautje.

Wanneer is de feestelijke intocht?

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

De Avondvierdaagse wordt in Haren gelopen van 19 juni t/m 22 juni

Onthaal je held met bloemen

Heeft je kind of kleinkind vier dagen lang dapper zijn beste gedaan! Dan mag hij of zij onthaald worden met een vrolijk boeket met een windmolentje of fluitje van Bloemsierkunst Groeneveld. Als bloemist ondersteunen wij de scholieren van de basisscholen in Haren.

Dat zijn de kinderen van de Peter Petersenschool PPS, Basisschool De Linde, Christelijke Basisschool De Borg, De Brinkschool, Openbare Basisschool De Wissel OBS, Basisschool Sint Nicolaasschool en Basisschool GBS Het Mozaïek.

Avondvierdaagse Haren

Stevig handgebonden boeket met windmolentje

Avondvierdaagse Haren

Zonnebloem met vrolijk vogel fluitje

Vrolijk onthaal van onze helden op slotdag Avond4daagse Haren

Onze helden hebben 4 dagen lang 5 km of 10 km gewandeld door het groen van de gemeente Haren. Menig tegenslag is overwonnen. De weg kwijt, loopmaatjes uit het oog verloren, dorst, vermoeidheid of wellicht blaren. Uiteindelijk hebben ze de finish gehaald. Dat verdient een vrolijke intocht op de slotdag van de Avond4daagse in Haren.

Bloemsierkunst Groeneveld stelt speciaal voor onze helden bloemstukjes samen.

Avondvierdaagse Haren

Oorsprong Avondvierdaagse

In 1909 is de term ‘vierdaagse’ in Nederland voor het eerst geïntroduceerd. De Nederlandse Bond voor Lichamelijke Opvoeding (KNBLO) hield in die tijd zogenaamde wandelmarsen.

In 1940 waren Bussum, Utrecht en Amersfoort de eerste drie steden waar de avondvierdaagse in zijn huidige vorm van start ging. De voorloper van het evenement, de traditionele vierdaagse in Nijmegen, kon dat jaar niet doorgaan in verband met de mobilisatie. Deze wandelingen kregen al snel navolging in andere plaatsen in Nederland.

Afstanden

Veelal wordt de avondwandelvierdaagse aangeboden in 2 à 3 afstanden, te weten: 5 kilometer, 10 kilometer en 15 kilometer. De avondwandelvierdaagsen zijn, mede gezien de afstanden, vooral gericht op de jeugd van de basisscholen, maar zeker ook op oudere deelnemers. Sommige avondvierdaagsen bieden speciaal daarvoor ook dagelijks te lopen afstanden aan van 20 en 25 km. Op grote wandelevenementen (zoals de Nijmeegse Vierdaagse) worden er veel grotere afstanden gelopen. Hier moet men dan denken aan afstanden van 30, 40 of 50 kilometer per dag.

Bron: Wikipedia

Vrolijke bloemen voor onze helden

Boeket met zonnebloemen

Rood boeket met rozen

Vrolijk gemengd boeket

Kleurrijk boeket

Openingstijden

maandag 13:30 - 17:30
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 17:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten

__________________________

Kromme Elleboog 46
9751 RE Haren

050-5350722